Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Care sunt cele mai riscante zone din județ, conform specialiștilor

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Municipal de săptămâna aceasta a fost și un proiect care viza actualizarea Planului de analiză şi acoperire a riscurilor al Municipiului Arad. Proiectul a trecut fără probleme, fiind transformat în hotărâre de consiliu cu unanimitatea voturilor celor prezenți.

Care sunt cele mai riscante zone din județ, conform specialiștilor
Comentează 0

În ceea ce privește planul de analiză și acoperire a riscurilor, trebuie spus că am descoperit câteva lucruri interesante. Astăzi ne vom referi la „riscurile industriale” și „riscurile de transport și depozitare a substanțelor periculoase”. „Dezvoltarea economică în continuă desfăşurare, a dus la apariţia pe teritoriul municipiului a operatorilor economici care utilizează în procesul producţiei substanţe periculoase, existând riscul producerii de accidente în care sunt implicate substanţe periculoase, care pot afecta pe lângă angajaţii societăţii şi populaţia dispusă în zonele de acţiune ale substanţei. La nivelul Municipiului Arad există un operator economic care prezintă pericolul de accident minor în care sunt implicate substanţe periculoase, în conformitate cu Legea nr. 59/2016: SC Lukoil România SRL, Arad, str. Pădurii, nr. 2-4”, se arată în document.

Atenție la carburanți și transporturile periculoase

La categoria „riscuri de transport şi depozitare produse periculoase” se vorbește despre depozite carburanţi, staţii de distribuţie carburanţi și accidente chimice în care pot fi implicate substanţe periculoase la operatorii economici abilitaţi de a efectua transporturi periculoase. „O probabilitate mărită de producere a accidentelor pe timpul transportului substanţelor periculoase există pe următoarele trasee:pe căile ferate: Arad - Brad; pe căile rutiere: Autostrada A1 (Nădlac – Arad - Timișoara), Autostrada A11 (Arad – Oradea), DN 69 Arad – Timişoara; DN 79 Arad – Oradea; sau în cazul tranzitării municipiului spre /dinspre punctele de trecere a frontierei. Analizând căile de comunicaţie cu cel mai mare tranzit ale judeţului şi evenimentele petrecute în ultimii ani, rutele următoare sunt cele mai probabile pentru producerea unor accidente deosebit de grave: Nădlac - Arad - Lipova - Petriş - Deva (DN 7); Timişoara - Vinga - Arad - Zerind - Oradea (DN 69 și DN79); Nădlac - Arad - Timişoara (Autostrada A1); Arad - Oradea (Autostrada A11)”, susțin autorii planului. În ceea ce privește căile ferate, riscul este mai mare pe magistrala 200 Curtici - Arad - Petriş; magistrala 310 Timişoara - Vinga - Sîntana - Oradea; magistrala Arad - Sîntana - Ineu – Brad. De menționat că în document nu este ocolit nici Aeroportul, atunci când se vorbește despre zonele care prezintă un anumit grad de risc.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite