Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Caramitru şi Mălăele ne-au recitat “Câte-n lună şi în stele” la Teatrul de Vară

Caramitru şi Mălăele ne-au recitat “Câte-n lună şi în stele” la Teatrul de Vară
Comentează 0

În seria celor mai în vogă producții teatrale ale ultimelor sezoane, spectacolul “Caramitru-Mălăele, câte-n lună și în stele” s-a jucat la Teatrul de Vară din Arad, în 22 iunie, începând cu 20.00.

Duel de vorbe de duh, versuri alese, umor fin și o muzică desăvârșită, pe strunele violoncelistului Adrian Naidin. Legende ale scenei românești, actorul Horațiu Mălăele și prietenul său de-o viață, marele Ion Caramitru, au urcat pe scena Teatrului de Vară pentru încă o ediție de gală a celei mai aplaudate producții teatrale din ultimele sezoane: “Caramitru-Mălăele, câte-n lună și în stele”.
Spectacolul a fost o excelentă provocare pentru doi maeștri rostitori de versuri, eleganți și inteligenți, care explorează cu umor subtilități ale minții și colțuri secrete ale sufletului. Caramitru a recitat răscolitor, imaginând, cu inteligență și ingeniozitate, răspunsuri pe măsură unui Horațiu Mălăele vulcanic, irezistibil și plin de umor - demonstrații de virtuozitate într-un duel de vorbe ai cărui martori sunt adesea Shakespeare, Topârceanu sau Nichita. Horațiu Mălăele  a rămas un geniu comic care a demonstrat din plin că are la îndemână toate subtilitățile minții și ale sufletului, pe care le atinge folosind toate mijloacele artei.

“Probabil cel mai bun produs al teatrului românesc din ultimii 20 de ani”, așa cum îl descrie Ion Caramitru, neobositul Mălăele este într-o perpetuă căutare și de aceea niciuna dintre aparițiile sale pe scenă nu este similară cu precedenta. Violoncelistul Adrian Naidin este cel care a acceptat invitația de a da ritm acestui spectacol neconvențional de cuvinte. “Rostit, sunetul ar putea deveni cuvânt”, spune Adrian Naidin. “Sunt întâlniri între cuvânt și sunet. Ambele au aceeași origine: spiritul. Ambele vin din suflet”, spune el.

C. P.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide