Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Captură înainte de Crăciun: 51 de porci confiscați și eutanasiați și amendă de 7.200 de lei

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Arad au făcut o captură importantă cu două zile înainte de Crăciun. Este vorba despre un transport de porci vii, despre care existau informații că ar putea avea pestă.

Captură înainte de Crăciun: 51 de porci confiscați și eutanasiați și amendă de 7.200 de lei
Comentează 0

„În data de 23.12.2019, un echipaj de poliție a oprit în trafic pe raza orașului Chișineu-Criș o mașină dubă frigorifică, care era încărcată cu 51 capete suine neidentificate, a căror proveniență nu se cunoștea, neexistând documente în acest sens. Mașina era înmatriculată în Italia, nefiind autorizată sanitar veterinar pentru transport animale vii. O echipă de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Arad s-a deplasat și a constatat aceste nereguli, ca urmare au  fost confiscate toate cele  51 capete de tineret porcin, care au fost ucise și îngropate într-un loc autorizat sanitar veterinar. A fost dezinfectată mașina și tot perimetrul în care a avut loc manopera de ucidere”, a declarat Viorel Agud, directorul DSVSA Arad.

De remarcat că mașina era condusă de un cetățean din comuna Dragodana, județ Dâmbovița, comună în care evoluează pesta porcină africană. Astfel, exista posibilitatea reapariției pestei porcine africane și în județul Arad.

Mai trebuie spus că transportatorul a fost amendat cu suma de 7.200 de lei.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite