Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Capcana amânării plății ratelor. Cum pot dovedi românii că au cheltuieli cu 25% mai mari decât anul trecut?

Ministrul Finanțelor a declarat că românii care au cheltuieli mai mari cu 25% anul acesta, comparativ cu 2021, vor avea posibilitatea de a-și amâna plata ratelor. Totuși, ministrul nu a explicat concret cum anume pot dovedi românii creșterea cheltuielilor cu 25%.

Capcana amânării plății ratelor. Cum pot dovedi românii că au cheltuieli cu 25% mai mari decât anul trecut?
Comentează 0

Amânarea plății ratelor este în continuare sub un mare semn de întrebare. Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, a aruncat bomba și a anunțat că nu toți românii vor putea apela la această măsură. Își vor putea amâna dările doar cei care au cheltuieli cu 25% mai mari decât anul trecut. 

Totuși, veștile sunt din ce în ce mai proaste pentru români. Indicele ROBOR la 3 luni a atins un nou record și se apropie de pragul de 6%. În tot acest timp, vine un avertisment sumbru de la specialiști: oamenii care vor decide să amâne plata ratelor vor plăti mai mult, iar dobânzile vor fi mai mari. 

În această situație sunt din ce în ce mai mulți români. Din cauza valului de scumpiri fără precedent nu mai reușesc să-și achite ratele. Guvernul a adoptat un pachet de măsuri, iar românii pot opta pentru amânarea plății ratelor pentru o perioadă de 9 luni. Deși abia se mai descurcă, puțini sunt cei care vor face acest pas pentru că se tem că vor plăti mai mult.

„Plătesc acum 926 de lei, nu e rata fixă. A crescut deja cu vreo 200 și ceva. Mai bine achiți acum cât poți, căci după va fi mai greu dacă le amân”, spune un client de bancă.

Citește continuarea pe realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite