Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Canicula vine cu restricții de circulație pe drumurile naționale, expres și autostrăzi / UPDATE: Mâine vor fi noi restricții, însă Aradul scapă

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara anunță instituirea unor restricții de circulație, din cauza caniculei, pe drumurile naționale, drumurile expres și autostrăzi.

Canicula vine cu restricții de circulație pe drumurile naționale, expres și autostrăzi / UPDATE: Mâine vor fi noi restricții, însă Aradul scapă
Comentează 0

Update 1 Mâine vor fi noi restricții, însă Aradul scapă

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunță că mâine vor fi impuse noi restricții de circulație. „Joi, 20.06.2024, în intervalul orar 10:00 – 20:00, se vor institui restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t pe sectoarele de drum național, drumuri expres și autostrăzi din județele: Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Argeș, Dâmbovița, Dolj, Olt, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba și Sibiu. Aceste restricții sunt instituite ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de către Administrația Națională de Meteorologie, Cod Portocaliu și Cod Galben – val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic accentuat”. susțin reprezentanții CNAIR.


„Între orele 10 - 20, astăzi, 19 iunie, sunt instituite restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t pe sectoarele de drum național, drumuri expres și autostrăzi din județele: Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Argeș, Dâmbovița, Dolj, Olt, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Arad, Alba și Sibiu.
Aceste restricții sunt instituite ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de către Administrația Națională de Meteorologie, Cod Portocaliu și Cod Roșu – val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic accentuat”
, scriu pe Facebook reprezentanții DRDP. 
Măsurile adoptate de #CNAIR sunt dispuse în baza prevederilor articolului 44 alin.2 și 3 al Ordonanței de Guvern nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările și completările ulterioare, potrivit cărora administratorul drumului poate interzice temporar circulația vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, drumurile naționale din județele afectate de codul  portocaliu, cu excepția: transporturilor de persoane; transporturilor de animale vii și de produse perisabile de origine animală și vegetală; vehicule care participă la intervenții în caz de forță majoră; transporturi funerare; transporturi poștale; transporturi de echipamente de prim ajutor; transporturi pentru distribuire de carburanți; transporturi de mărfuri sub temperatură controlată; transporturi pentru tractări vehicule avariate; transporturi pentru distribuirea de apă și hrană în zonele calamitate; transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcție salubrizării; transporturi apă îmbuteliată; transporturi produse provenite din exploatări agricole; transporturi militare implicate în exerciții multinaționale.
De asemenea, pe perioada restricțiilor vor fi exceptate utilajele proprii ale CNAIR, cât și utilajele închiriate de la firmele cu care CNAIR are contracte de lucrări în derulare.

Sursa foto: Facebook DRDP Timișoara

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide