Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Când va ajunge în România unda de șoc a seismului care a lovit Wall Street-ul

,,Ceea ce se întâmplă în Statele Unite seamănă izbitor cu ceea ce se întâmplă în România, semănă, dar nu răsare'' a declarat profesorul Bogdan Glăvan. Majorările de salarii, inflația în creștere și creșterea dobânzilor au creat o anumită panică printre investitori, iar aceștia s-au grăbit să-și vândă acțiunile înainte ca acestea să se prăbușească'', a explicat profesorul Glăvan.

Când va ajunge în România unda de șoc a seismului care a lovit Wall Street-ul
Comentează 0

,,Situația este similară și România, unde avem creștere economică, avem inflație în creștere și urmează să avem creșteri de dobânzi. Nu poți avea bunăstare pe o creștere economică bazată pe consum. Va urma, cu siguranță o corecție care se va simți'', a concluzionat profesorul Glăvan.

Turbulențele pe bursa americană au început de vineri, 2 februarie, când Dow Jones a înregistrat cel mai mare declin din iunie 2016, pe fondul corecţiei pieţei şi al creşterii randamentelor obligaţiunilor, investitorii anticipând că inflaţia mai ridicată din Statele Unite va determina Rezerva Federală (Fed) să accelereze majorarea dobânzilor. 

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite