Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Când scăpăm de ploi și frig. Anunț de ultima oră de la METEO

De luni-marți scăpăm de ploi în marea majoritate a țării, dar frigul încă persistă la mijlocul săptămânii viitoare. 

Când scăpăm de ploi și frig. Anunț de ultima oră de la METEO
Comentează 0

Duminică, în regiunile sud-estice înnorarile vor fi persistente, va ploua pe arii extinse şi în cantitaţi mai însemnate, astfel încât se vor cumula local 20...30 l/mp şi izolat peste 40 l/mp. În restul ţarii înnorarile vor fi temporare, ploile vor fi slabe şi se vor semnala local în nord-vest şi izolat în rest. La munte, îndeosebi la altitudini de peste 1600 m, vor predomina ninsorile, ce vor fi mai consistente în Carpaţii de Curbura şi estul Meridionalilor, iar pe creste va fi viscol.

Local şi temporar, vântul va avea intensificari, cu viteze mai mari în zona înalta de munte şi pe litoral, unde vor fi rafale în jurul a 80 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 şi 19 grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei.

Munte

Innorarile vor fi persistente, va ploua pe arii extinse şi în cantitaţi mai însemnate în special pe parcursul zilei, când se vor cumula local 20...30 l/mp şi izolat 40 l/mp. Mai ales la altitudini de peste 1600 m vor predomina ninsorile, ce vor fi mai consistente în Carpaţii de Curbura şi în estul Meridionalilor, iar pe creste va fi viscol. Local şi temporar vântul va avea intensificari şi în restul zonei montane, mai ales pe creste. Vitezele la rafala vor fi în jurul a 80 km/h. Valorile termice nu se vor modifica semnificativ comparativ cu intervalul precedent.

2 zile

Luni, vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor. Cerul va fi variabil, cu înnorări în nordul, centrul și estul țării, unde va mai ploua, în general slab cantitativ, iar în zona montană, mai ales la altitudini de peste 1800 m, vor mai fi precipitații slabe sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va mai avea unele intensificări la munte, în sud-vestul și centrul teritoriului și izolat în rest. Temperaturile maxime, în creștere față de duminica mai ales în regiunile sudice, vor fi cuprinse între 10 grade la Miercurea Ciuc și 19 grade frecvent in sud chiar si 20 de grade în sudul extrem.

Marti, vremea va fi rece dimineața în majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil, cu înnorări la munte și în nordul și nord-vestul teritoriului, unde pe arii restrânse va ploua slab, iar vântul va prezenta unele intensificări. În rest, condițiile de ploaie vor fi reduse. În nordul Carpaților Orientali, la altitudini mari, trecător, vor fi și precipitații, slabe cantitativ, sub formă de lapoviță și ninsoare. Temperaturile maxime se vor încadra între 11...12 grade in depresiuni și 20 grade la Drobeta Turnu Severin. In depresiuni, vor fi condiții de brumă iar in zonele joase de relief vor fi condiții de ceață.

Citeste mai mult pe realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite