Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Când s-ar putea întoarce copiii la şcoală

Școlile nu se vor redeschide pe 11 ianuarie, data programată în calendarul anului școlar, spune Ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu susține că este prea devreme, 11 ianuarie fiind termenul stabilit cu multe luni în urmă, scrie digi24.ro.

Când s-ar putea întoarce copiii la şcoală
Comentează 0

Într-o declarație făcută pentru Știrile ProTV, Sorin Câmpeanu spune că data reînceperii cursurilor după vacanța de iarnă, 11 ianuarie 2021, este un termen mult prea scurt. Potrivit sursei citate, este vehiculată data de 8 februarie, ca un „plan” pe care ministrul Sorin Cîmpeanu l-ar avea pentru redeschiderea școlilor. Dacă școala s-ar redeschide fizic abia în februarie, pe 11 ianuarie elevii ar începe școala tot în format online.

Intraţi AICI pentru mai multe informaţii.

Conform unui scenariu pe baza căruia reprezentanţii din educaţie discută acum cu reprezentanții din sănătate, grădiniţele şi clasele primare s-ar putea redeschide, spune ministrul educaţiei, la începutul semestrului al doilea, adică luni pe 8 februarie, scrie stirilerotv.ro.

Asta, bineînţeles dacă nu va exista o explozie a numărului de cazuri de Covid-19 după Crăciun şi Revelion. Totodată, ministrul Educaţiei spune că este absolut necesar să revină în bănci şi elevii de clasa a-VIII-a şi a-XII-a, care anul viitor vor susţine examenele naţionale, dar şi elevii din mediul rural care nu au avut acces la cursuri online şi care nu pot avea acum mediile încheiate pentru că profesorii nu le-au dat note. Nu se ştie încă dacă elevii din toate aceste categorii vor reveni la şcoală în acelaşi timp sau pe etape.

Intraţi AICI pentru mai multe detalii şi VIDEO.

Foto: ksat.com

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite