Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Campania „Detector pentru viață” este în plină desfășurare în județul Arad

Campania „Detector pentru viață” este în plină desfășurare în județul Arad
Comentează

Mai multe familii din localitățile: Adea, Vladimirescu, Macea, Cicir, Mândruloc, Ghioroc, Socodor, Cuvin, Sânmartin, Gurahonț și Buteni beneficiază deja de mai multă siguranță, odată cu instalarea detectoarelor de fum și monoxid de carbon.

În prima săptămână de la demararea campaniei, în perioada 10 - 17 iulie 2025 au fost montate 225 de detectoare în locuințele unor familii vulnerabile din județul Arad.

Echipamentele sunt oferite gratuit în cadrul campaniei „Detector pentru viață”, iar acțiunile vor continua în perioada următoare, până la distribuirea tuturor celor 500 de dispozitive disponibile.

Aceste dispozitive au, în primul rând, un rol de avertizare, semnalând imediat apariția unui incendiu sau acumularea de monoxid de carbon în spațiile în care sunt amplasate, putând astfel face diferența între un incident minor și o tragedie.

Atenție! Detectoarele nu sunt conectate automat la sistemele de alarmare ale autorităților și nu sunt interconectate cu sisteme de stingere a incendiilor – rolul lor este exclusiv de avertizare a ocupanților locuinței.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Campania „Detector pentru viață”, aflată la a doua ediție, a fost lansată în luna martie de Departamentul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, E.ON și Delgaz Grid, în cadrul parteneriatului „Împreună pentru siguranță”. 

Inițiativa prevede instalarea gratuită a 10.000 de detectoare de fum și de monoxid de carbon în gospodării din mai multe județe din țară (Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Cluj, Covasna, Iași, Mureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Vrancea și Vaslui).

Pe lângă instalarea detectoarelor, salvatorii le oferă beneficiarilor instruire practică privind utilizarea și întreținerea acestora, dar și materiale informative despre prevenirea incendiilor și riscurile intoxicației cu monoxid de carbon.

Mai multe informații despre cea de-a doua ediție a campaniei „Detector pentru viață” pot fi accesate aici: https://igsu.ro/comunicate-de-presa/e.on-si-delgaz-grid-impreuna-cu-dsu-si-igsu-lanseaza-cea-de-a-doua-editie-a-campaniei-%22detector-pentru-viata%22-2582 

Galerie foto (5)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite