Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Calimente ameninţă cu ANI, deşi uită că a fost acuzat de aceeaşi instituţie de fals în declaraţii şi conflict de interese

Calimente ameninţă cu ANI, deşi uită că a fost acuzat de aceeaşi instituţie de fals în declaraţii şi conflict de interese
Comentează 1

Deputatul Mihăiţă Calimente ameninţă în stânga şi în dreapta cu ANI şi DNA. Bineînţeles săgeţile deputatului ALDE se îndreaptză către adversarii săi politici.

Mihăiţă Calimente se face că plouă tocmai atunci când invocă unele dintre aceste instituţii ale statului.

În ultimii şase ani Mihăiţă Calimente a fost acuzat de Agenţia Naţională de Integritate de două ori: o dată pentru fals în declaraţia de avere şi o dată pentru conflict de interese.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a cerut, în luna ianuarie a anului 2010, procurorilor instanţei supreme să-l cerceteze pe deputatul Mihăiţă Calimente pentru un posibil fals în declaraţiile de avere, acesta declarând mai mulţi bani decât are în realitate şi omiţând să scrie că a vândut o maşină.

În urma verificărilor a rezultat că datele înscrise în declaraţia de avere aferentă anului fiscal 2008, depusă de parlamentar în data de 12 iunie 2009, sunt incomplete şi inexacte.

„Potrivit ANI, Calimente nu ar fi menţionat un autoturism Renault, înstrăinat în 28 ianuarie 2009, iar datele privind depozitele bancare fac referire la sume mai mari decât cele deţinute în realitate sau ar fi menţionate chiar depozite bancare inexistente”, scriau jurnaliştii de la adevarul.ro, în urmă cu şase ani.

În luna octombrie a anului 2015, Agenția Națională de Integritate, cu care tot amenință Mihiăță Calimente, avea să constate că acesta este în conflict de interese, întrucât și-a angajat fiul la propriul cabinet parlamentar.

„Mihăiţă Calimente a încheiat, în legislatura 2008 - 2012, un contract civil prin care şi-a angajat fiul în funcţia de referent la biroul său parlamentar. În baza contractului civil încheiat, fiul său a obţinut venituri salariale de 33.258 lei”, spuneau reprezentanţii ANI, în toamna anului trecut.

Andrea Kondrad

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite