Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Realizări și noi lucrări la Compania de Apă Arad

Trei stații de epurare dar și una de tratare apă și noi rețele de apă și canalizare deservesc, de anul trecut, locuitorii a cinci orașe și o comună din județul Arad.

Realizări și noi lucrări la Compania de Apă Arad
Comentează 0

Compania de Apă Arad a semnat în 2018 recepția finală pentru Stația de Epurare din Pecica, pentru Stația de Tratare apă din Ineu, recepția la terminarea lucrărilor pentru stațiile de epurare Curtici și Sântana si reţelele de apă şi canalizare din Ineu, Pâncota, Şiria şi Galşa dar și începerea lucrărilor în cadrul contractelor CL 3 și  CL14.

La Pecica, de anul trecut, o Stație de Epurare nouă deservește 13500 de locuitori, la un debit mediu de 2962 mc/zi. Valoarea totală a contractului a fost de 15.179.640 lei.

La Ineu, cu o investiție de 8.332.826 lei a fost reabilitată Staţia de Tratare a Apei, s-a reabilitat Frontul de Captare Apă Potabilă dar și 5 puţuri şi a fost înlocuită întreaga instalaţie hidraulică, cu refacerea alimentării castelului de apă pe conducta separată de conducta de plecare pe o lungime de 1,8 km.

La finalul anului trecut au fost definitivate lucrările pentru componentele: Stație de Epurare nouă în Santana și colector de transfer ape uzate aferent, deservind o populație de 14.000 locuitori și Stație de Epurare nouă în Curtici și colector de transfer ape uzate aferent, deservind o populatie de 15.000 locuitori. În data de 14.12.2018 a fost emisCertificatul de Recepţie la Terminarea Lucrărilor, contractul aflandu-se în prezent în perioada de notificare a defectelor.

De asemenea, anul trecut au fost finalizare lucrările la reţelele de apă şi canalizare din Ineu, Pâncota, Şiria şi Galşa, acestea aflându-se în perioada de notificare a defectelor.

CL 3 în valoare de 11.196.810,76 lei vizează reabilitarea reţelelor de canalizare pe Calea Aurel Vlaicu iar CL 14, în valoare de 9.775.196,14 lei, vizează realizarea unei Staţii de Epurare mecano-biologice în Șiria pentru 7.000 de locuitori, proiectată să preia un debit maxim zilnic de 2.184 mc/zi. Începerea lucrărilor pentru ultimele contracte a fost semnată la finele anului trecut.

În primul trimestru din 2019, Compania de Apă Arad intenționează să semneze contractul de lucrări CL1, Reabilitare rețele de apă în municipiul Arad si aducțiune Fântânele.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite