Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Bunic cercetat penal, după ce a încercat să-şi scoată din țară un nepot folosind paşaportul altui nepot

Un bărbat din Ialomița este cercetat penal pentru că a vrut să-și scoată din țară un nepot de patru ani prezentând la control, în Vama Nădlac, pașaportul unui alt nepot. Bărbatul a spus că voia să ajungă în Belgia, la mama copilului, dar nu avea documente pentru acesta.

Bunic cercetat penal, după ce a încercat să-şi scoată din țară un nepot folosind paşaportul altui nepot
Comentează 0

Bărbatul din Ialomița s-a prezentat la ieșirea din țară la volanul unui autoturism, prin Vama Nădlac, fiind însoțit de un copil în vârstă de patru ani. El a prezentat la control un pașaport pentru copil, însă polițiștii de frontieră au constatat că în fotografia din document este alt copil.

”Minorul nu era una şi aceeaşi persoană cu cea din documentul prezentat, motiv pentru care cei doi au fost conduşi la sediul punctului de trecere a frontierei pentru cercetări. S-a stabilit că persoana în cauză este bunicul minorului, iar în cadrul cercetărilor, acesta a declarat că dorea să ajungă în Belgia, la mama copilului, dar pentru că nu avea documente de călătorie, a luat paşaportul altui nepot de-al său”, a declarat, marți, purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Mihaela Leș.

Poliţiştii de frontieră nu au permis ieșirea din țară a bărbatului și copilului, iar bunicul este cercetat penal pentru participaţie improprie la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi fals privind identitatea prin atribuirea unei identităţi reale a altei persoane.

Articole asemanatoare

Scrie un comentariu

trimite

Inchide