Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Buhăcianu le-a ”buhăit” fețele apărătorilor clujeni , declanșând ” Hora” victoriei. CFR Cluj- FC UTA 0-1

Buhăcianu le-a ”buhăit” fețele apărătorilor clujeni , declanșând ” Hora” victoriei. CFR Cluj- FC UTA 0-1
Comentează 0

În meciul în care s-au întâlnit două echipe la care cel mai cotat compartiment a fost ( până acum) apărarea , se putea juca încă trei zile ( vorba unui invitat al emisiunii de la Digisport) și tot nu se marca.

Era nevoie de o scânteie de inspirație din partea antrenorilor, iar această scânteie nu a venit în minutele 87,89 sau 90, ca altădată , ci la pauza dintre reprize, cel inspirat dovedindu-se a fi  Laszlo Balint ,iar ” produsul scânteii”, Buhăcianu. 

Valentin Buhăcianu, un jucător evident de contraatac, folosit ( curios)  în ultima vreme destul de rar, a intrat ieri în joc și a devenit tăvălugul atacului arădean. A fost ca un tren ajuns în  vârful Dealului Feleacului, moment în care Gyuszi Balint îi decuplează  frânele și-i  dă  drumul la vale. Iar ” Buhă” a călcat totu-n picioare, n-a mai ținut seama de ce i-a ieșit în cale decât după ce i s-a arătat în lumina farurilor ” acarul ” Hora, acesta schimbând macazul mingii spre poarta lui Bălgrădean.

Parcă din acel moment,  Benga ( cu gestul lui deja caracteristic al brațului ce se traduce  ” ia de-aici”) împreună cu Erico au pus un lacăt perfect pe centrul apărării, cheia fiind înghițită de Iacob. Un Iacob cu șanse mari de a fi selecționat alături de Albu la Naționala României, un Iacob care se chinuia la un moment dat să-l învețe engleză pe Roumpoulacou, explicându-i că ” out” înseamnă afară, la un atac al clujenilor ,când  albanezul s-a complicat cu o minge  pe care trebuia să o lase să iasă în out de poartă

Vorbeam cu prietenul meu, Zeno Moldovan (  în timpul primei reprize)   și de forma nedefinită a tânărului mijlocaș Tescan, dar analizând acum la rece, travaliul acestui tânăr, cu mișcările lui dezordonate, cu picioarele lui pornite parcă de sub brațe, cu un stil atipic de alergare, se regăsea în fiecare fază a meciului, încurcându-i pe clujeni sau ajutându-și coechipierii.

A fost o seară minunată, în care UTA a semănat, ca de multe ori de fapt, cu un motor Diessel , ce greu se încălzește, dar în final , greu de oprit.

Încă ceva. Să ne rugăm ca Laszlo Balint să reușească să-i contopească pe Bustea și Tomozei , într-un singur  fundaș dreapta de excepție.
UTA, înfinge-ți sănătos bocancii de cățărătoare la cota care ești pentru că te așteaptă un asalt greu! Baftă multă!

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite