Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Bolnavii cu forme uşoare de COVID-19 şi cei asimptomatici, monitorizaţi de medicii de familie. Anunţul de ULTIMĂ ORĂ al Guvernului

Medicii de familie vor monitoriza şi asista pacienţii infectaţi cu noul coronavirus care sunt asimptomatici şi care au contractat o formă uşoară a bolii. Asta prevede o ordonanţă de urgenţă adoptată de Guvernul pentru a reduce presiunea pe sistemul sanitar de urgenţă aflat în prima linie a luptei împotriva COVID-19.

Bolnavii cu forme uşoare de COVID-19 şi cei asimptomatici, monitorizaţi de medicii de familie. Anunţul de ULTIMĂ ORĂ al Guvernului
Comentează 0

Şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a anunţat vineri că a fost adoptată OUG în ceea ce priveşte tratamentul pacienţilor infectaţi cu COVID-19 asimptomatici sau cu simptome uşoare.

"Au fost reglementate procedurile de monitorizare a acestor pacienţi de către medicii de familie astfel încât să fie redusă presiunea pe sistemul sanitar de urgenţă şi în acelaşi timp să fie implicată această zonă de servicii furnizate de medicii de familie în sprijinul pacienţilor şi în vederea efectuării acelor tratamente şi furnizării asistenţei medicale necesare acestor pacienţi", a precizat Ionel Dancă, într-un briefing la Guvern.

Câţi bani primesc medicii de familie care îngrijesc pacienţii cu COVID-19 asimptomatici şi cu forme uşoare

"Pacienţii infectaţi cu coronavirus asimptomatici vor fi monitorizaţi şi asistaţi medical de către medicii de familie, iar, în această privinţă, medicii de familie vor avea posibilitatea, potrivit acestei OUG, să deconteze acestei prestaţii medicale în sumă de 105 lei pe caz din bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Citește continuarea pe romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite