Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Biserica de Lemn de la Şoimuş - un monument spectaculos care strigă după ajutor

Am fost contactati de cineva din Timisoara care  impreuna cu un grup de Francezi au facut un tur al bisericilor vechi din zona Arad si Alba si au ramas tristi de ceea ce au vazut la Șoimuș. Biserica de lemn   la SOIMUS  este o biserica foarte veche printre putinele biserici de lemn din judet insa face parte din patrimoniul UNESCO fiind monument istoric. Pina aici toate bune, ar trebui sa fie ceva cu care sa ne mindrim ca  popor, facind parte din patrimoniul nostru cultural si religios, insa noi ca popor sintem neinteresati in general de  ceea ce ne-au lasat stramosii nostrii si de ceea ce ne-a dat bunul Dumnezeu in dar.

Biserica de Lemn de la Şoimuş - un monument spectaculos care strigă după ajutor
Comentează 0

Ca ne-am distrus industria si am trimis totul la fier vechi pe bani de nimic, nimeni nu are nici o remuscare, am trimis la fier vechi totul ,iar muzeele noastre tehnice, si nu numai, atit cit au mai ramas  nici macar nu au intotdeauna cite un exemplar din ceea ce a produs industria Romaneasca, uneori cautam cite o imagine cu un produs romanesc luni de zile si nu gasim. Am ras fabrica de tractoare, de rulmenti, de utilaje agricole, iar fabrica de camioane, ce a mai ramas din ea, se chinuie sa-si gaseasca comenzi sa produca, si trebuie sa caute in afara tarii pentru ca noi romanii nu tinem la ce e al nostru, asa sintem noi si acum ne trezim ca nu mai avem nimic. 

"Tara noastra aur poarta...noi plecam la alta poarta" si apoi spunem  "Da doamne mintea romanului de pe urma", regretam ca nu am facut ceea ce trebuia. Mai nou am ajuns sa nu ne mai intereseze nici de patrimoniul cultural, de bisericutele noastre, unde am fost botezati si increstinati, si nu e bine  acest lucru, se merge prea departe cu nepasarea. Sa lasi sa se distruga o bisericuta care mai este si pe lista UNESCO, dar in primul rind este "CASA LUI DUMNEZEU" mi se pare curata BLASFEMIE la adresa divinitatii. Oare nu ne mai temem nici de Dumnezeu, ca rusine oricum nu mai este. Bisericuta asta  are URGENT nevoie de reparatii pentru ca intr-o zi se va darima precum sălașurile parasite de la Nadaș sau din alte parti, unde batrinii au plecat la ceruri, iar tinerii nu mai sint interesati, viata merge inainte. Oare nu mai sint in țara asta  bani sa ne reparam bisericile sa nu fim dati de rușine ca popor in fața strainilor.  Primaria a facut tot ceea ce ține de dinsii, au facut drum si l-au asfaltat pina la poarta bisericii, sa poata orice turist sau strain sa vina sa viziteze, sa vada ceea ce ne-au lasat stramosii nostri. Si ce vad ? ... Nu acuzam pe nimeni dar este stigator la ceruri sa lasam CASA LUI DUMNEZEU parasită iar noi sa locuim in palate.  Cine are urechi de auzit sa auda...pina nu ne ajunge minia lui Dumnezeu.

Galerie foto (20)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite