Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Bine că n-a venit la Arad! Blue Air suspendă toate zborurile din România şi provoacă HAOS pe aeroporturile din ţară

Este HAOS pe aeroporturile din țară după ce compania aeriană low-cost Blue Air a anunţat că suspendă TOATE zborurile programate să plece din România. Cursele sunt sistate timp de o săptămână. Compania aeriană nu poate achita costuri curente pentru zboruri și acuză Ministerul Mediului că a pus poprire pe toate conturile sale, scrie realitatea.net.

Bine că n-a venit la Arad! Blue Air suspendă toate zborurile din România şi provoacă HAOS pe aeroporturile din ţară
Comentează 0

Compania a anunţat, prin intermediul unui comunicat de presă, că sistează toate zborurile programate a pleca de pe aeroporturilor din România, până luni, 12 septembrie 2022, acuzând Ministerul Mediului că a pus poprire pe toate conturile companiei Blue Air Aviation.

Intraţi AICI pentru detalii.

În urma unei înţelegeri parafate în iunie, compania Blue Air ar fi urmat să opereze de pe Aeroportul Arad zboruri spre Paris, Stuttgart, Milano și zilnic spre București. În schimb ar fi urmat să primească de la Consiliul Judeţean Arad un ajutor de stat de 600.000 de euro, care putea fi acordat companiilor aeriene afectate de pandemia de COVID-19. La sfârşitul lunii august însă, consilierii judeţeni au dat mandat de încetare, prin acordul părților, a contractului încheiat. Motivul? Opoziţia Consiliului Concurenţei care a constatat în cele din urmă, după ce iniţial îşi dăduse acordul, că Blue Air a mai beneficiat în anul 2020 de două ajutoare de stat sub formă de garanții autorizate de Comisia Europeană.

Sursa foto: stirileprotv.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite