Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Bătrâna Doamnă „sfâșiată” de tinerele hiene de la FCSB

Bătrâna Doamnă „sfâșiată” de tinerele hiene de la FCSB
Comentează 0

Mulți dintre dumneavoastră ați avut ocazia să urmăriți documentare  pe programele DigiWorld despre viața animalelor din rezervațiile Africii. Și eu. Mă impresionau  afectiv  scenele în care o antilopă sau chiar o leoaică era înconjurată de o haită de hiene flămânde.

Meciul de ieri seară de pe Arena Națională m-a făcut să-mi aduc aminte de acele încercări de a rămâne-n viață a superbelor animale prinse în încercuirile crude ale hienelor.

UTA, semeață, încrezătoare, sub aura ei de invincibilitate pe terenurile din deplasare, era să străpungă, cu ” cornul” ei, gașca de tinere hiene a lui Becali. Însă Hora a nimerit într-un ” copac” ratând inima fiarelor.Încet, încet, tinerele sălbăticiuni, agere și puternice au strâns ” cercul” morții, mușcând din toate părțile. La hărțuire s-a alăturat  și ” braconierul- artist” , arbitrul Cătălin Popa, un personaj extrem de smecher, bun cunoscător al Legilor jocului , legi cu care a jonglat cu măiestrie pentru a fi acoperit pentru orice decizie lua  .Și a luat multe decizii...cu zâmbetul sarcastic pe buze. A mușcat și el din draga noastră UTA, câte-un pic, un pic, un pic, cu cartonașe , cu eliminare, cu penalty, până n-o mai rămas nimic, vorba cântecului. Primul colț înfipt în trupul obosit al Bătrînei Doamne a fost cel al lui Denis Man, unul dintre ultimii fii de valoare al ei. De ce tocmai tu te-ai hotărât să arunci colțul otrăvitor al penalty-ului în sânul care te-a hrănit, Denis? La valoarea ta puteai să spui ” Vă rog, nu doresc eu să execut”.

Triunghiul magic al apărării noastre ( Benga, Erico și Iacob) a fost spart și el,  totul încheindu-se cu îngenunchierea în lacrimi a bravului Florin Iacob.

În acel moment și ochii mei au lăcrimat , moment în care am vrut să penetrez ecranul televizorului și să îngenunchez alături de Florin, să plângem împreună.

Curaj UTA noastră dragă! Nu mor leoaicele când vor hienele!
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite