Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Baterie auto, cabluri electrice o  barcă cu motor și mult tupeu sunt doar câteva dintre elementele constitutive ale unui dosar penal

În cursul nopții trecute, în jurul orei 00:45, printr-un apel telefonic anonim, primit la Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad,  se sesiza faptul că, pe râul Mureș, în zona localității Mândruloc din județul Arad, doi bărbați aflați într-o  barcă cu motor, pescuiesc ilegal  folosind dispozitive electrice.   

Baterie auto, cabluri electrice o  barcă cu motor  și mult tupeu sunt doar câteva dintre elementele constitutive ale unui dosar penal
Comentează 0

Echipajul de jandarmerie aflat în serviciu, s-a deplasat de urgență în zona indicată și în scurt timp i-a depistat pe cei doi bărbați care încă pescuiau nestingheriți.

 Jandarmii au somat cele două persoane să vină la mal, dar aceștia au refuzat. Au pornit motorul bărcii și au plecat în amonte, în încercarea de a-și pierde urma. S-a procedat la urmărirea ambarcațiunii de pe mal, iar după câțiva kilometri, cei doi bărbați au fost interceptați de echipajul de jandarmerie, în momentul în care acostau la mal.

În urma verificărilor efectuate, jandarmii au găsit asupra celor două persoane mai multe ustensile de pescuit ilegal: dispozitiv electric format din baterie auto și cabluri electrice, instrucțiuni detaliate de folosire a diaspozitivului electric, două bețe de pescuit pe care erau montate triple și plumb de dimensiuni mari, o gafă destinată agățării peștilor și doi pești din specia somn, care nu prezentau urme de agățare sau înțepare.

Având în vedere faptul că și , constituie infracțiuni, conform O.U.G. 23/2008, privind pescuitul și acvacultura, jandarmii au întocmit pe numele celor doi bărbați, actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, iar uneltele de pescuit și barca cu motor, folosite în activitatea infracțională ,au fost ridicate în vederea confiscării.

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

Galerie foto (5)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite