Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Bateria camionului s-a defectat? Iată cum trebuie să o alegi pe cea nouă pentru a fi potrivită

Indiferent ca vorbim despre autovehiculele mici sau despre cele mari, un lucru este absolut cert si anume faptul ca functionalitatea acestora se afla intr-o legatura stransa cu calitatea pieselor auto care intra in componenta acestora.

Bateria camionului s-a defectat? Iată cum trebuie să o alegi pe cea nouă pentru a fi potrivită
Comentează 0

O mare parte dintre piesele auto au o durata de viata destul de limitata, ceea ce insemna ca periodic va trebui sa investim in componente auto noi pentru a ne putea bucura din nou de performantele acestora. Bateria auto se inscrie pe lista principalelor componente ale unei masini avand in vedere ca aceasta este cea care asigura buna functionare a masinii, insa este in acelasi timp si o componenta cu o durata de viata limitata, astfel ca, indiferent de eforturile noastre de a o pastra perfect functionala, in cele din urma va veni si ziua in care va trebui sa o inlocuim cu una noua.

De cele mai multe ori, daca nu chiar de fiecare data, in teorie, lucrurile pot parea foarte simpla, insa pusi in fata faptului, s-ar putea sa constatam ca alegerea de baterii pentru camioane nu este un lucru tocmai simplu pe fondul existentei unei diversitati foarte mari de piese si accesorii pentru camioane, categorii in care includem desigur si bateriile auto. Astfel de piese si accesorii pentr camioane putem achizitiona de la https://www.camioane-autoexpress.ro/, un magazin reprezentativ in acest sens.

 

 Iata insa cateva lucruri esentiale pe care ar trebui sa le ai in vedere atunci cand alegi bateria pentru camion.

 Compatibilitatea.

Indiferent de afinitatea pentru un brand pe care e posibil sa o ai, trebuie sa ai in vedere faptul ca acest lucru este total irelevant daca bateria nu este compatibila cu camionul pe care il conduci. Asadar, unul dintre cele mai importante criterii de selectie in ceea ce priveste bateriile pentru camioane se refera la compatibilitatea acestora cu masina. Asadar, inainte de a achizitiona la intamplare o baterie pentru camion, asigura-te ca verifici cartea tehnica a masinii, avand in vedere ca de acolo poti afla cu mare usurinta care dintre baterii este compatibila pentru camion.

 

Capacitatea bateriei.

Capacitatea bateriei se refera la cantitatea de energie stocata de aceasta si se masoara in A.h (Amper pe ora) Aceasta constituie cantitatea de sarcină transferata de curent electric constant de un Amper timp de o oră și este echivalentă cu 3600 de coulombi. De altfel, nu este recomandată achiziționarea unui acumulator cu o capacitate mai redusă decât cea specificată în manualul tehnic din motive cat se poate de evidente.

 

Tensiunea bateriei.

Aceasta reprezinta tensiunea electrica generata la bornele bateriei, insa spre deosebire de capacitate, aceasta se masoara in volti. Astfel, in cazul masinilor mici, este recomandat sa se opteze pentru o baterie care dispune de o tensiune de 12V, in timp ce, pentru masinile mari (unde includem si camionul), vei avea nevoie de o baterie cu o tensiune mai mare, astfel ca in acest caz vorbim despre bateriile de 24V.

 

Durata de viata a bateriei.

Durata de viata a unei baterii depinde in mare masura de modul in care este utilizata, insa in conditii normale, durata de viata a unei baterii este aproximata la 5 ani, perioada dupa care performanta acesteia scade destul de mult.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite