Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Avertismentul lui Timmermans pentru Dăncilă: OUG pentru contestația în anulare, ”o linie roșie”

Vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a avertizat-o pe Viorica Dăncilă că o ordonanță de urgență pentru contestația în anulare ar încălca ”o linie roșie”.

Avertismentul lui Timmermans pentru Dăncilă: OUG pentru contestația în anulare, ”o linie roșie”
Comentează 0

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene i-a transmis premierului Viorica Dăncilă în întâlnirea de la Bruxelles de săptămâna trecută că adoptarea unei OUG care să dea posibilitatea condamnaților la completele de 5 de la Curtea Supremă din 2014 până în 2018 ar însemna ”trecerea unei linii roșii”, au declarat pentru G4Media.ro surse politice. La rândul ei, Dăncilă l-a anunțat pe Timmerans că Guvernul are în proiect adoptarea ordonanței într-o proximă ședință de guvern.

Potrivit surselor, Timmermans a avertizat-o pe Dăncilă că o asemenea ordonanță de urgență ar elibera practic toți marii corupți condamnați în ultimul an, situație inacceptabilă pentru Comisia Europeană, și i-a spus că trecerea unei asemenea ”linii roșii” va avea consecințe politice. 

Dăncilă s-a întâlnit cu Timmermans la Bruxelles pe 7 februarie, premierul declarând la Antena 3 că i-a explicat prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, că vrea să dea OUG pentru completele de 5 judecători.

Dăncilă a declarat recent că este necesară adoptarea unei ordonanţe de urgenţă pentru contestarea în anulare a sentinţelor definitive date de completurile de 5 judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în perioada 2014-2018 și că a discutat cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader despre această ordonanţă. 

„Toţi oamenii care au suferit au dreptul să aibă acest proces corect. Ceea ce este trist e că mulţi oameni au făcut puşcărie, şi-au distrus familiile, sănătatea. (...) Trebuie să dăm şi acestor oameni o şansă“, a spus premierul la un post tv.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite