Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Avancronică la Ziua Pompierilor

Avancronică la Ziua Pompierilor
Comentează 1

Ca o prefaţă la Ziua Pompierilor, eveniment ce se va sărbători duminică, 13 septembrie, în toată România, vineri înainte de amiază pe platoul din faţa Primăriei arădene pompierii au etalat tehnica de intervenţie folosită în urmă cu un veac, apoi au poftit publicul în Sala Ferdinand la un amplu simpozion dedicat formaţiunilor civile de pompieri din judeţul Arad.

Aici a fost mai întâi vernisată expoziţia „Din activitatea pompierilor Voluntari Arădeni”, însoţită de o doctă expunere a col. dr. Dan Paicu, urmată imediat de două lansări de carte: „Pompierii din Sântana - cu ajutorul Domnului, în slujba omului”, autor Gheorghe Sinescu, monografie prezentată de dr. Doru Sinaci şi „Patrimoniul preindustrial şi industrial în România”, autor Volker Wollmann, volum prezentat de prof. Horia Truţă. 

În încheierea simpozionului inspectorul şef al ISU Arad, col. ing. Ioan Bogdănescu a înmânat diplome şi decoraţii, lansând apoi către formaţiunile civile de pompieri voluntari provocarea de a participa în Poligonul Ceala la un concurs de aprins focul sub cătlane.

Ferstivităţile vor continua duminică, 13 septembrie, începând cu ora 10,00, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş”, unde porţile sunt deschise pentru toţi arădenii.

Vasile Ţăran Dan

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite