Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

13 Septembrie, Ziua Pompierilor, adică a celor care-i salvează pe cei ce au ghinion

13 Septembrie, Ziua Pompierilor, adică a celor care-i salvează pe cei ce au ghinion
Comentează 0

Luni 13 septembrie, cu prilejul Zilei Pompierilor, dată marcată de implinirea a 173 de ani de la Bătălia de pe Dealul Spirii (1848), pe platoul din curtea sediului pompierilor arădeni (ISU Arad), în prezența reprezentanților Primăriei, a Prefecturii și a Consiliului Județean, a avut loc un ceremonial în care Inspectorul șef, col. Cristian Gârbău a comunicat că un număr de șapte cadre militare din această unitate au fost înaintate în gradul următor înaintea împlinirii stagiului minim în grad, iar lt. col. George Pleșca, purtătorul de cuvânt al ISU Arad a anunțat că, datorită sprijinului constant al CJA, unitatea de pompieri arădeană a fost dotată, începând de astăzi, cu încă o autospecială de stingere cu apă și spumă, cu o capacitate de 5000 de litri.

”Odată cu înființarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență în anul 2004 ni s-a deschis drumul marilor provocări. Ne-am asumat atunci responsabilitatea continuă a procesului de dezvoltare, care să ofere comunității o structură modernă și flexibilă, capabilă să gestioneze cele mai dificile situații. În tot acest timp, prin acțiuni curajoase,  pompierii au reușit să șteargă multe lacrimi și să umple suflete de recunoștință, fiind un scut stabil și puternic pentru societatea civilă. Profesionalismul și seriozitatea cu care pompierii își fac datoria au constituit premisele încrederii de care se bucură în mod constant din partea cetățenilor” (Col. Cristian Gârbău, Inspector șef ISU Arad).

”În ultimii 10 ani Consiliul Județean Arad a fost mereu alături de unitatea noastră, sprijinindu-ne cu tehnică de intervenție achziționată atât din fonduri proprii, cât și din proiecte europene. Și-n acest an, cu sprijinul CJA, în cadrul unui proiect Interregional România - Ungaria, în valoare de 2 milioane de euro, CJA ne-a ajutat și a fost alături de noi prin achiziționarea unei autospeciale de stingere cu apă și spumă, autospecială de 5.000 de litri și pe care avem plăcerea să o prezentăm acum invitaților noștri.” (Lt. col. George Pleșca - purtător de cuvând al ISU Arad)

 

Sara N. Dan

Galerie foto (90)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite