Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Autorizație de construire pentru Centura de Sud-Est; în cât timp trebuie finalizată lucrarea

Astăzi a fost emisă autorizația de construcție pentru Centura de Sud-Est a municipiului Arad, un proiect al Consiliului Județean. Aradul este județul cu cele mai mari investiții în infrastructura rutieră, potrivit președintelui Iustin Cionca. După construirea celor 11 km, care vor include un nou pod peste Mureș, la  Fântânele, și un pasaj peste calea ferată, la Vladimirescu, datorită efortului Consiliului Județean Arad, susținut de Ministerul Transporturilor și de CNAIR, municipiul Arad va avea un inel integral de centură. 

Autorizație de construire pentru Centura de Sud-Est; în cât timp trebuie finalizată lucrarea
Comentează 3

Președintele Iustin Cionca i-a informat pe arădeni că urmează predarea amplasamentului către constructor, firma PORR, care are la dispoziție un an și jumătate pentru finalizarea lucrării.

Vă reamintim că acesta este primul proiect din România semnat de CNAIR cu un Consiliu Județean, pentru o astfel de investiție. Contractul de finanțare a fost semnat la Arad, în prezența premierului Nicolae Ciucă și a ministrului de Interne, Lucian Bode. Valoarea investiției este 308 milioane lei. 

„După realizarea acestui segment de drum, Aradul va deveni primul municipiu reședință de județ care are un inel de centură complet. Mulțumesc conducerii CNAIR și Ministerului Transporturilor pentru colaborarea excelentă și pe acest proiect, și pe proiectul drumului expres Arad-Oradea. Suntem administrația publică din România cu cele mai importante lucrări pe rețeaua de infrastructură rutieră”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad. 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite