Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Autoritățile caută TERORIȘTI la Nădlac. S-au format coloane de mașini din cauza controalelor amănunțite

Sute de autoturisme au stat în coloană, în noaptea de joi spre vineri, la ieșirea din țară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, situat pe autostrada A1, autoritățile afirmând că au loc controale amănunțite.

Autoritățile caută TERORIȘTI la Nădlac. S-au format coloane de mașini din cauza controalelor amănunțite
Comentează 15

Unii șoferi au afirmat că au stat trei ore în coloană pentru a intra în Ungaria și că documentele le-au fost scanate după verificarea acetora.

Vineri dimineață, Poliția de Frontieră Arad a transmis un comunicat prin care arată că ”în această perioadă, Poliţia de Frontieră Română, în cooperare cu celelalte instituţii care au atribuţii în punctele de trecere a frontierei, efectuează verificări amănunţite asupra persoanelor şi mijloacelor de transport care tranzitează frontiera, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară, în conformitate cu prevederile legislaţiei interne şi internaţionale”. 

Conform comunicatului, ”măsura are caracter temporar, scopul fiind prevenirea tranzitării frontierei de către persoane provenite din state aflate în zonele de conflict, care pot derula activităţi ce reprezintă o ameninţare reală la adresa securităţii interne şi externe”.

Ca urmare a acestui fapt, în punctele de frontieră de la graniţa cu statele vecine se prefigurează creşterea timpilor de aşteptare pentru efectuarea formalităţilor de frontieră”, mai arată comunicatul.

Autoritățile susțin că au dispus măsuri pentru reducerea timpilor de aşteptare, fiind suplimentat personalul care desfăşoară activitatea de control. De asemenea, au fost deschise mai multe artere de control din punctele de frontieră.

”Poliţia de Frontieră va continua să întreprindă măsuri ferme în toate zonele de competenţă, respectiv va continua cooperarea inter-instituţională la nivel european şi un schimb operativ şi eficient de date şi informaţii la nivel naţional pentru combaterea eficientă a infracţionalităţii transfrontaliere”, se mai arată în comunicat.
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide