Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Au părăsit Cupa la 11 metri: UTA - Pandurii Tg. Jiu 2-4

Arădenii s-au regăsit cu greu în primele 25 de minute ale jocului cu Pandurii, din 16-zecimile Cupei României. Un interval în care cu mult calm gorjenii au jucat economicos şi eficient. 

Au părăsit Cupa la 11 metri: UTA - Pandurii Tg. Jiu 2-4
Comentează 0

Săpunaru avea să deschidă scorul devreme (min. 10), cu o lovitură de cap din mijlocul careului UT-ei. În minutul 19 Khalouta putea face 2-0, dar a fost blocat de Anca, din postură de 1 la 1. În minutul 24 Cipri Rus avea să tragă din alergare, dar portarul oaspeţilor a respins. După numai 60 de secunde acelaşi Rus a pătruns pe zonă centrală, a driblat doi adversari, a ajuns singur cu Lazar, dar a tras pe centru și acesta a respins cu brațul stâng. După aceste momente fierbinţi gorjenii pun din nou stăpânire pe joc, şi încheie în avantaj prima repriză. 

Pandurii joacă din experienţă şi oaspeţii par capabili să îngheţe scorul. Ciucur îl încearcă pe Anca, după care în minutul 75 Polgar insistă la o fază, mingea ajunge din devierea sa la Curtuiuș, acesta trage din 5 metri, Șandru respinge cu cotul, dar arbitrul dă numai corner. Elevii lui Roland Nagy prin tot mai mult curaj, sar peste construcţie, iar Filaret reia în bară. 

Până la urmă curajul, tupeul şi efortul depus este răsplătit în minutul 87, când Copil execută un corner la prima bară, fundaşii gorjeni dorm în ghete, şi Curtuiuş rezolvă faza cu un o lovitură de cap precisă, şi UTA egalează. Final nebun al primelor 90 de minute, cu Curtuiuş irosind o şansă imensă, după pasa lui Copil. În replică Nicoară putea încheia conturile, dar norocul e de partea gazdelor, şi se intră în prelungiri.

Arădenii încearcă să dea lovitura, presează, dar defensiva Pandurilor rezistă. Copil trage tare din lovitură liberă, şi mingea trece puţin de vinclul gorjean (min. 104). În repriza a doua de prelungiri s-a jucat haotic, ambele formaţii fiind lipsite de vlagă şi aşteptând loviturile de departajare.

Şi s-a trecut la penalty-uri:
Manea trage deplorabil şi apără Lazăr
Nistor execută perfect şi Pandurii conduc (1-2)
Vlad îl face mare pe Lazăr care apără un nou penalty
Mrzljak trage peste poarta apărată de Anca, şi arădenii respiră din nou
Burlă trage pe centru, şi îl învinge pe Lazăr, este din nou egal (2-2)
Unguruşan găseşte colţul perfect, Pandurii conduc din nou (2-3)
Hlistei trage telefonat, Lazăr respinge în bară, şi Pandurii sunt la un penalty de optimi
Nicoară încheie conturile cu un şut la colţ (2-4)

UTA părăseşte Cupa României cu capul sus, tânăra echipă a Aradului demonstrând calitate.


UTA: Anca - Polgar, Manea, Filaret, Burlă - Rus (Vlad), Chindriș, Jorza, Hlistei - Man (Copil), Szekely (Curtuiuş)
Pandurii: Lazăr - Ungurușan, Săpunaru (Şandru), Da Silva, Grecu - Ciucur, Dan (Piţian), Mrzljak, Munteanu (Nicoară), Nistor - Khalouta. 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite