Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Au fost stabilite reguli noi pentru terasele din municipiu; proiectul va fi supus, joi, votului CLM

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis pe 15 mai că se impune demolarea sau desființarea teraselor amplasate pe domeniul public. Ulterior, primarul Călin Bibarț anunța că locul actualelor terase urmează să fie luat de „măsuțe cu umbreluțe”. În acest context, reprezentanții Primăriei au pregătit un nou set de reguli pe care trebuie să le respecte proprietarii localurilor care doresc să-și servească clienții în aer liber.

Au fost stabilite reguli noi pentru terasele din municipiu; proiectul va fi supus, joi, votului CLM
Comentează 1

Pe masa consilierilor locali convocați să participe la ședința ordinară a Consiliului Local Municipal ce va avea loc joi se află un proiect de hotărâre ce vizează modificarea și completarea anexei 1 a Hotărârii nr. 192/2017 a Consiliului Local al Municipiului Arad privind Regulamentul de desfășurare a activităților comerciale și al piețelor în municipiul Arad, proiect inițiat de primarul Bibarț.

În proiect se arată că:

„(1) Amplasarea teraselor pe domeniul public se realizează la solicitarea comerciantului interesat, deținător al unui spațiu de alimentație publică, autorizat (restaurant, bar, cafenea, etc.) , cu respectarea următoarelor condiții:

a) Solicitantul are obligația de a prezenta, în copie, autorizația privind desfășurarea activității de alimentație publică, vizată la zi, precum și certificatul de atestare fiscală privind impozitele și taxele locale, eliberat de Direcția Venituri din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Arad, care să ateste îndeplinirea tuturor obligațiilor fiscale. În cazul în care solicitantul nu depune certificatul de atestare fiscală solicitat, autoritatea competentă va solicita Direcției Venituri comunicarea situației fiscale a respectivului contribuabil;

b) Amplasarea teraselor se va face astfel încât să nu afecteze accesul în curțile imobilelor, în incinta spațiilor învecinate. Terasele se amplasează, de regulă, pe o desfășurare ce nu va depăși frontul unității proprii de lucru;

c) Amplasarea teraselor nu va afecta în nici un fel siguranța circulației;

d) Terasele se vor amplasa pe domeniul public, inclusiv în zona actualelor locuri de parcare, după caz. În funcție de situația amplasamentului se va putea realiza un podium cu respectarea cotei de nivel a trotuarului. Terasele vor fi delimitate de zona carosabilă și parcajele laterale, după caz, prin elemente de delimitare și protecție (de tip jardinieră, ghiveci, etc.). Mobilierul va fi adecvat, unitar și se va încadra în ansamblul urban. Acesta constă în mese, scaune și umbrele, care să nu conțină însemne publicitare. În cazul în care este necesară amplasarea unui podium, acesta se va realiza din elemente modulare, ușor manevrabile, care să permită scurgerea apelor pluviale spre gurile de canalizare. Terasele sunt permise în perioada 01.04 – 31.10, proprietarii având obligația să le demonteze cel târziu în data de 01.11”.

Amplasamentele și regulile stabilite prin dispoziția primarului

De asemenea, trebuie spus că avizul de ocupare a domeniului public pentru amplasarea de terase se eliberează comercianților care au înregistrat, în anii anteriori, debite față de Municipiul Arad, numai în cazul în care se va face dovada existenței unui angajament de plată a datoriilor față de Bugetul Local, cu constituirea unei garanții.

De menționat că amplasamentele și regulile de amplasare urmează să fie stabilite prin dispoziția primarului pentru fiecare zonă în parte, iar în cazul locurilor de parcare care urmează să fie desființate se va diminua corespunzător contractul de concesiune pentru parcări. Acum câteva zile vă informam că de la 1 iunie, terasele şi restaurantele se vor redeschide și vă prezentam normele finale stabilite de Asociația Restaurantelor din România (HORA) împreună cu Guvernul României, având în vedere faptul că pandemia își face încă simțită prezența. Click aici pentru detalii: https://www.arq.ro/reguli-pentru-redeschiderea-teraselor-va-trebui-sa-purtam-masca/34063

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite