Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Aţi fost amendaţi pentru că aţi parcat în loc nepermis cu toate că nu există locuri de parcare în zonă? Căutaţi-vă dreptatea în instanţă. Un judecător a anulat o astfel de amendă

Orice student la drept află încâ din primii ani că legea se aplică nu numai în litera ei, ci şi în spiritul acesteia. Din păcate însă, mulţi dintre „agenţii constatatori” fie nu au nicio treabă cu dreptul, fie trebuie să-şi facă norma, pentru că „nu e bani la buget”, iar acesta trebuie umplut pe spatele oamenilor, în cazul de faţă pe spatele şoferilor  care au avut prosta inspiraţie să-şi ia maşină şi să mai şi vrea să o parcheze, cu toate că ştiau că autorităţile sunt... incapabile să facă locuri de parcare suficiente.  

Aţi fost amendaţi pentru că aţi parcat în loc nepermis cu toate că nu există locuri de parcare în zonă? Căutaţi-vă dreptatea în instanţă. Un judecător a anulat o astfel de amendă
Comentează 0

Un bucureștean care a fost amendat pentru parcare ilegală a avut câștig de cauză la Judecătoria Sectorului 4, unde amenda i-a fost anulată de un magistrat, scrie evz.ro. Păcat că în România jurisprudenţa nu este izvor de drept, ca în ţările anglo-saxone, pentru că toate instanţele din ţară ar fi fost obligate de acum înainte să pronunţe o soluţie identică în speţe similare.

Judecătorul a decis, pe bună dreptate, că nu se poate vorbi despre parcare ilegală, în apropierea locuinței, deoarece se cunoaște faptul că în București, una dintre cele mai mari probleme se referă la lipsa locurilor unde șoferii își pot lăsa mașinile.

Bucureșteanul a fost amendat cu suma de 290 de lei, de către un echipaj de la Poliția Rutieră București. Omul a scris în cererea de chemare în judecată că a mers la locuința familiei, pentru a-și duce mama la un centru de recuperare, aceasta fiind încadrată într-un grad de handicap grav cu însoțitor, având probleme de mobilitate.

La întoarecerea la mașină, amenda era „strecurată” sub un ștergător și conținea o sancțiune de 290 de lei pentru parcare într-un loc nepermis.

În timpul procesului, polițiștii au cerut ca amenda să fie menținută, deoarece fapta a existat, indiferent de scuzele prezentate de șofer. Amenda a fost însă anulată.

Intraţi AICI pentru detalii.

Sursa foto: avocatnet.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite