Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Atenționare hidrologică

Atenționare hidrologică
Comentează 0

Atenționare hidrologică    COD PORTOCALIU

Interval:
09.03.2023 ora 16:00 - 10.03.2023 ora 24:00

 Fenomene hidrologice:
Scurgeri importante pe versanti, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici.

 Bazinul hidrografic: Crișul Alb

Având în vedere avertizările primite, s-a dispus alertarea Grupei Operative din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad și înștiințarea autorităților publice locale.

 De asemenea, pentru gestionarea eficientă a potențialelor intervenții generate de Codul Portocaliu, Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Vasile Goldiș" al județului Arad a dispus prealertarea fiecărei subunități de intervenție, ridicarea nivelului de operaționalizare și pregătirea tehnicii din dotare, specifică tipurilor de risc posibile în urma avertizărilor hidrologice primite.

Recomandări

- curățați șanțurile și rigolele de scurgere, pentru a permite evacuarea apelor pluviale;

- nu aruncați la întâmplare gunoaiele menajere și resturile vegetale în albiile apelor curgătoare sau în șanțurile/canalele de colectare a apei;

- urmăriți cu atenție evoluția situației hidrometeorologice din zona dumneavoastră și avertizările autorităților;

- ascultați recomandările autorităților locale și județene privind modul de comportare premergător/pe timpul/după producerea fenomenelor hidrometeorologice;

- în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, NU traversați râurile prin apă și NU vă apropiați de malurile acestora.

- construiţi bariere pentru a opri pătrunderea apei în casă în caz de inundaţie;

- în cazul unei situații de urgență, solicităm cetățenilor să anunțe de îndată evenimentul pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 !

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite