Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Atenție la înșelătorii! Donațiile în bani pentru victimele războiului din Ucraina se fac doar către Crucea Roșie

Cu ocazia conferinței de presă de azi, primarul Călin Bibarț a făcut câteva precizări legate de modul în care autoritățile locale sunt pregătite să cazeze la nevoie refugiați din Ucraina, în contextul în care în vama Nădlac timpii de așteptare sunt extrem de mari.

Atenție la înșelătorii! Donațiile în bani pentru victimele războiului din Ucraina se fac doar către Crucea Roșie
Comentează 0

Suntem pregătiți să gestionăm în parametri decenți situația apărută pe sensul de ieșire din țară. Este clar că va mai trece o perioadă până când cozile de la punctele de trecere a frontierei vor dispărea, în condițiile în care partea maghiară lucrează cu un număr mult mai mic de personal decât partea română”, a explicat primarul Călin Bibarț.

Edilul a atras atenția și asupra unui aspect important și de actualitate: donațiile în bani și modul în care ar trebui să se facă acestea.

Fiți foarte atenți și verificați cu atenție cui trimiteți banii.  Nu vă lăsați înșelați de cei care profită de aceste momente și se folosesc de bunătatea oamenilor. Mai bine să fim precauți”, a subliniat edilul Călin Bibarț.

Donațiile în bani se fac într-un singur cont la nivel național cât și prin numărul de sms 8825 cu textul UMANITATE”, a completat președintele Crucii Roșii Arad, Dragoș Beniamin.

Crucea Roşie România anunţă că persoanele care doresc să ajute refugiaţii din Ucraina, dar şi pe cei care sunt refugiaţi în propria ţară, că în conturile campaniei Umanitatea nu are graniţe pot face donaţii atât în bani, cât şi în produse. Astfel, se pot face donaţii online pe site-ul www.crucearosie.ro, donaţii în valoare de 2 euro prin SMS la numărul 8825, în toate reţelele de telefonie mobilă, dar şi pe platforma Revolut, accesibilă pentru românii din afara ţării.   

Au fost deschise conturi ale acestei campanii la sucursala BRD Piaţa Romană, Bucureşti:   

în lei – RO76BRDE410SV07590484100

în EURO – RO12BRDE410SV31714694100

în USD – RO88BRDE410SV36413794100
 

 


Scrie un comentariu

trimite