Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Asociația Excelsior Arad a organizat în perioada 02-06.09.2019 “Expediția pentru colectare semințe” în 15 localități din județele Arad și Timiș

Asociația Excelsior Arad a organizat în perioada 02-06.09.2019 “Expediția pentru colectare semințe”  în 15 localități din județele Arad și Timiș
Comentează 0

Asociația Excelsior din Arad, în calitate de lider de proiect, împreună cu partenerul Fundația Koros-Maros din Gyula, Ungaria, a organizat în perioada 02-06.09.2019  “Expediția pentru colectarea semințelor, activitate din cadrul proiectului “Cooperare pentru conservarea și promovarea grădinăritului tradițional” - ROHU218, implementat prin Programul Interreg V-A România – Ungaria.

Expediția a început în data de 02.09.2019 în localitatea Turnu și a avut următorul traseu: Turnu, Pecica, Semlac, Șeitin, Igriș, Sânpetru Mare, Periam, Satu Mare, Secusigiu, Munar, Sânpetru German, Felnac, Călugăreni, Bodrogu Nou și s-a încheiat vineri, 06.09.2019 în Zădăreni.

n cadrul expediției membri din cele două organizații, voluntarii de la Cercetașii României - Centrul Local "Phoenix" Arad împreună cu elevii din școlilor partenere au colectat de la localnici semințe de legume, fructe și plante ornamentale specifice zonei.

Inițiativa a fost foarte bine primită de către comunitatea locală, astfel adunându-se peste 500 de mostre de semințe din populații locale de plante cultivate.

În cadrul expediției, a fost organizat un concurs pentru voluntari și elevi. Au fost oferite două premii atractive: un cort de două persoane și o bicicletă.

Voluntarul de la Cercetașii României - Centrul Local "Phoenix" Arad care a adunat cele mai multe semințe pe parcursul celor 5 zile, a primit ca premiu un cort de două persoane, iar elevul din localitatea Semlac care s-a implicat și a adunat cele mai multe semințe, a primit ca premiu o bicicletă. Premiile au fost acordate la sfârșitul evenimentului.

Prin această activitate am dorit să contribuim la educarea ecologică și la motivarea tinerilor, implicându-i direct în colectarea de semințe, conservarea și promovarea grădinăritului tradițional.

Asociația Excelsior a asigurat transportul, cazarea și masa voluntarilor, respectiv gustări pentru elevii si profesorii participanți pe parcursul evenimentului, precum și premiile acordate.

 


Scrie un comentariu

trimite