Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Aşa faci cel mai delicios tacos mexican la tine acasă. Reţeta originală

Bucătăria mexicană, un amestec de elemente tradiţionale şi europene, este cunoscută pentru varietatea de ingrediente, pentru decoraţiile colorate şi apetisante, dar şi pentru multitudinea condimentelor, majoritatea fiind specifice Mexicului.

Aşa faci cel mai delicios tacos mexican la tine acasă. Reţeta originală
Comentează 0

Printre cele mai folosite ingrediente sunt dovleacul, ardeiul, dar mai ales porumbul şi fasolea. Porumbul se foloseşte cel mai mult pentru masa, o cocă mexicană, din care se fac tamale şi tortilla, dar aceeaşi cereală este întâlnită în multe alte reţete culinare mexicane, ca şi boabele de fasole. A doua cea mai consumată dintre cereale este orezul.

Dintre verdeţuri şi condimente, bucătăria mexicană foloseşte cel mai mult cacao, oregano, scorţişoară, chilli, ceapă şi usturoi.

Chiar dacă nu te încântă lăcustele la grătar, bucătăria mexicană are totuşi destule delicii pe care le-ar gusta oricine. Reţetele de burrito, empanadas, quesadillas, tacos, tamale sunt uşor de făcut şi foarte gustoase, la fel ca şi cajeta, churros, dulce de leche şi alte deserturi care îţi lasă gura apă.

Ingrediente:

- ulei
- carne tocată
- ceapă
- sare, piere, oregano şi busuioc
- roşii
- sos salsa
- branză
- foi de tacos
- salata verde

Mod de preparare: 

1. Încinge câteva linguri bune de ulei şi pune la călit carnea tocată amestecată cu ceapa dată prin răzătoare. Prăjeşte până când carnea se rumeneşte frumos, apoi presară sare, piper, oregano şi busuioc, adaugă o roşie dată prin răzătoarea mică, o lingură cu sos de salsa şi o ceşcuţă cu apă şi lasă să scadă bine.

2. Taie roşiile rămase cubuleţe, iar brânza în felii subţiri şi lungi. Când carnea e gata, încinge cuptorul şi coace trei minute foile de tacos (se găsesc în supermarketuri) într-o tavă acoperită cu hârtie pergament.

3. Amestecă roşiile cu carnea şi umple foile de tacos, adăugând sos de salsa, dacă mai doreşti, felii de brânză şi frunze proaspete de salată, feliate fin.

Sursa: ecuisine.ro


Scrie un comentariu

trimite