Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Arena Francisc Neuman le-a purtat noroc celor de la Sepsi: echipa lui Bergodi câştigă Supercupa în faţa CFR-ului (FOTOREPORTAJ)

Cel de al 24-lea meci care a contat pentru Supercupa României s-a jucat în această seară pe Arena Francisc Neuman, care a intrat astfel în circuitul naţional. Cele două echipe care s-au confruntat pe teren au fost CFR Cluj, câştigătoarea campionatului, şi Sepsi OSK, câştigătoarea Cupei. Dincolo de acest lucru, trebuie spus Aradul intră în istoria fotbalului românesc, având în vedere că aici s-a jucat prima partidă cu VAR dintr-o competiţie internă care se desfăşoară pe teritoriul naţional.

 La finalul partidei, care a dat startul noului sezon competiţional, Sepsi s-a impus cu 2-1, câştigănd al doilea trofeu din istorie.

Arena Francisc Neuman le-a purtat noroc celor de la Sepsi: echipa lui Bergodi câştigă Supercupa în faţa CFR-ului (FOTOREPORTAJ)
Comentează 0

Fără să exagerăm, putem spune că meciul a început de la 1-0 pentru CFR, având în vedere că echipa din Gruia a deschis scorul încă din minutul 2. Camora repune de la margine, Dugandzic îi trimite lui A. Păun, iar acesta înscrie din interiorul careului. La pauză avea să fie însă 1-1. După mai multe ocazii, de o parte şi de alta, Sepsi egalează în minutul 45+3, când Matei, aflat între Braun şi Deac, primeşte o centrare de la Dimitrov şi îl execută pe fostul utist Bălgrădean, aflat acum între buturile CFR-ului.

În repriza secundă, Sepsi nu numai că a reuşit să nu primească gol, dar a şi înscris din nou. Golul a venit abia în minutul 85, fiind marcat de Rondon, care înscrie în poarta fostei sale echipe şi o privează de un trofeu pe care ar fi putut să îl câştige. Fostul atacant al echipei lui Dan Petrescu a scăpat din marcaj, primeşte o centrare de la Ştefănescu şi înscrie cu capul pentru 2-1.

Roger jr. eliminat după 5 minute de joc

Ar mai fi de remarcat intrarea lui Roger jr, în minutul 86, şi faptul că a fost eliminat după 5 minute în urma faptului că l-a lovit cu cotul din săritură pe Francisco Junior, revenirea la Arad nefiind prielnică pentru fostul jucător al UTA-ei.

Dar să vedem ce echipe au trimis în terem cei doi antrenori, Dan Petrescu de la CFR, respectiv Cristiano Bergodi de la Sepsi.

CFR Cluj: Bălgrădean - Braun, Graovac, Matias, Camora – Bordeianu (Roger jr.), A. Păun (Yeboah), Muhar (Hoban) - Deac, Dugandzic (Betancor), Petrila (Gîdea). Pe bancă: Sava, Brucic, Roger, Yeboah, Betancor, Bălan, Hoban, Gîdea, Itu.

Sepsi: Niczuly - Dimitrov, Bălașa, Mitrea, Dumitrescu – Bărbuț (Golofca), Aganovic (Francisco Santos), N. Păun, Matei (Ion Gheorghe) - Ștefănescu, Tudorie (Rondon). Pe bancă:  Began, Ion Gheorghe, Francisco Santos, Ispas, Damașcan, Ciobotariu, Ninaj, Golofca, Rondon.

Ovidiu Haţegan în camera VAR

Partida a fost arbitrată de Adrian Cojocaru (la centru), Valentin Avram și Ciprian Danșa (la cele două tuşe), arbitru de rezervă fiind Iulian Dima. Având în vedere că a fost primul meci cu VAR (Video Assistant Referee) dintr-o competiţie internă din România, în camera destinată acestui sistem au fost trei nume mari ale arbitrajului românesc: Ovidiu Haţegan, care îşi reia astfel activitatea după problemele cu inima pe care le-a avut, Istvan Kovacs și Mihai Artene. În ceea ce priveşte observatorul din partea FRF al partidei, trebuie spus că acesta a fost Nicolae Grigorescu, un fost arbitru care nu are nevoie de nicio prezentare.

Foto: Lucian Ciobanu

Galerie foto (70)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite