Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Aradul va fi teatru de război; detaliile au fost discutate astăzi la Primărie

La sediul Primăriei a avut loc o întâlnire în cadrul căreia s-au discutat detaliile unui eveniment spectaculos ce urmează să aibă loc în orașul de pe malul Mureșului anul viitor în luna mai, timp de 5 zile.

Aradul va fi teatru de război; detaliile au fost discutate astăzi la Primărie
Comentează 0

InTimes concept, prin fondatorul său, Marius Simion, și prin asociații Marius Porcolean și Ciprian Cristea, după eforturi care s-au întins pe parcursul mai multor ani de zile, a reușit să pună bazele unui parteneriat cu Federația TROPAS Y LEGIONES DE LAS FIESTAS DE CARTHAGINESES Y ROMANOS, care organizează în fiecare an, de 3 decenii încoace, în Cartagena (zona Murcia, Spania), un superb festival de interes turistic internațional, cu temă istorică. În cadrul acestuia, mii de oameni participă activ la recrearea atmosferei și a evenimentelor din timpul celui de-Al Doilea Război Punic, de acum mai bine de 2.000 de ani.

„Prin acest parteneriat, InTimes concept pune astfel bazele unui eveniment cultural de tradiție și în Arad, în care, pe lângă războiul dintre cartaginezi și romani, se vor îmbina mai multe perioade și evenimente istorice, cum ar fi războaiele daco-romane. Un eveniment de o asemenea amploare va pune Aradul pe harta turistică a Europei, devenind astfel un pol turistic important. Ca exemplu, în perioada festivalului, orașul Cartagena se bucură de un număr aproximativ de 350.000 de vizitatori, practic triplându-și populația”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei.

Proiecte de natură turistică și culturală

La invitația partenerilor români, și cu implicarea ambasadei Spaniei și a consulatului din Timișoara, reprezentanții Federației, conduși de președintele acesteia, José Antonio Meca Martínez, se află în această săptămână în Arad împreună cu viceprimarul din Cartagena, responsabil pe zona de turism și comerț, Manuel Antonio Padín Sitcha. Delegația nu are ca scop unic doar parafarea parteneriatului pentru eveniment, ci și multe altele.

În cadrul discuției de azi cu primarul Călin Bibarț şi viceprimarul Ionel Bulbuc, s-a analizat posibilitatea implementării unor proiecte de natură turistică și culturală, ba chiar s-a propus și ideea înfrățirii celor două localități. Pe lângă reprezentanții Federației și ai InTimes concept, la întâlnire au mai participat și consulul onorific al Spaniei la Timișoara, José Miguel Viñals și directorul executiv al Centrului Municipal de Cultură, Daniela Pădurean-Andreica.

Până la sfârșitul săptămânii, și al vizitei delegației în România, vor avea loc mai multe cercuri de lucru, întâlniri cu oameni de afaceri, cu viitori parteneri ai evenimentului, precum și o întâlnire cu reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Arad, pentru a discuta despre oportunitatea dezvoltării unor proiecte comune educaționale.

Mai multe detalii despre evenimentul din Cartagena, împreună cu o sumedenie de imagini și clipuri video, puteți vedea direct pe site-ul partenerului: http://cartaginesesyromanos.es.

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite