Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Aradul, în topul național la oferte de muncă. Iată companiile care fac cele mai multe angajări

Companiile din județ au dificultăți în completarea schemelor de personal, din cauza șomajului foarte mic din județ, astfel că sute de posturi sunt neocupate de câteva luni.

Aradul, în topul național la oferte de muncă. Iată companiile care fac cele mai multe angajări
Comentează 9

Rata șomajului în județ este printre cele mai mici din țară și se menține la 2% de câteva luni, în timp ce în municipiu este de aproximativ 0,5%. Din această cauză, fabricile nu reușesc să găsescă muncitori, iar sute de posturi rămân neocupate.

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, județul nostru se află pe locul trei în topul ofertele de muncă, cu 933 de posturi disponibile. Doar București și Argeș ne întrec, aceastea având 2.909, respectiv 1.104 posturi. Concurența directă, Timișul, se află abia pe locul șase, oferind 681 de posturi.

Cele mai multe locuri de muncă pentru arădeni se găsesc în fabricile de componente auto, cum ar fi Coidu, Leoni sau Kromberg & Schubert. Fiecare dintre acestea are peste 50 de posturi libere în acest moment, mai ales pentru muncitori necalificați.

Fabricile de mobilă și produse textile caută, de asemenea, sute de persoane, pentru a putea face față producției la care s-au angajat în fața clienților străini.

Lista completă a locurilor de muncă disponibile în Arad poate fi descărcată de AICI.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite