Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

CRIZĂ de forță de muncă, în Arad. La Bursa muncii, de două ori mai multe posturi libere decât vizitatori interesați să lucreze

Investitorii se confruntă tot mai mult cu lipsa forței de muncă în județul Arad. Că tinerii nu se grăbesc să se angajeze, a dovedit-o Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, la care numărul vizitatorilor a fost la jumătate față de numărul posturilor disponibile.

CRIZĂ de forță de muncă, în Arad. La Bursa muncii, de două ori mai multe posturi libere decât vizitatori interesați să lucreze
Comentează 5

Bursa muncii pentru absolvenți s-a desfășurat pe parcursul zilei de joi. S-au prezentat 25 de firme și companii, care le-au oferit tinerilor 350 de posturi, dar numărul curioșilor a fost prea mic. Doar 170 de vizitatori care își căutau un loc de muncă s-au prezentat la bursă. Și mai grav e că numai 28 de absolvenți s-au dovedit destul de interesați de oferte și le-au făcut impresie bună angajatorilor, care i-au selectat pentru interviu.

Cinci persoane, aflate în șomaj, au fost angajate pe loc. E tot ce au putut obține firmele, ai căror reprezentanți au plecat dezamăgiți de la eveniment.

”E tot mai greu să găsim oameni, deși de doi ani avem în permanență anunțuri de angajare”, ne-a spus directorul de resurse umane al unei companii.

"Având în vedere faptul că aceşti tineri absolvenţi sunt în general susţinuţi de către familie, există un interes destul de scăzut pentru ocuparea imediată a locurilor de muncă", a declarat purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Arad, Mihaela Jude.

În județ, majoritatea locurilor de muncă disponibile sunt în fabrici, mai ales în domeniile automotive şi confecţii textile.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite