Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Aradul cosmopolit – o unitate în diversitate!, proiect educațional inițiat de către Centrul Județean de Excelență Arad

Cea de a doua activitate din cadrul proiectul Aradul cosmopolit – o unitate în diversitate!  a fost dedicată Zilei Minorităților Naționale. Acest eveniment a adus împreună echipele de elevi din școli partenere pentru a celebra și a promova înțelegerea, respectul și aprecierea diversității culturale și lingvistice în rândul elevilor, contribuind, astfel, la formarea unei comunități școlare incluzive și deschise dialogului intercultural.

Aradul cosmopolit – o unitate în diversitate!, proiect educațional inițiat de către Centrul Județean de Excelență Arad
Comentează 0

Evenimentul, coordonat de către cadrele didactice din școlile partenere (Colegiul ,,Csiky Gergely” Arad, Liceul Teoretic ,,Jozef Gregor Tajovsky” Nădlac, Liceul Teoretic ,,Adam Muller Guttembrunn” Arad, Școala Gimnazială, Nr.2 Pecica, Școala Gimnazială „Caius Iacob” Arad),  a inclus participarea reprezentanților comunităților minorităților naționale din zonă și a artiștilor locali care promovează diversitatea culturală, fiind organizate ateliere literare și de artă, care le-au oferit elevilor ocazia de a interacționa cu personalități reprezentative ale comunităților minorităților naționale.

Una dintre cele mai inedite activități ale evenimentului a fost expoziția de artă realizată de către elevi, care a reflectat frumusețea și diversitatea culturală a comunităților din care fac parte. De asemenea, momentul prânzului multicultural a adus bucate tradiționale din diferite comunități, oferind participanților o experiență culinară autentică și oportunitatea de a împărtăși din cultura lor, iar spectacolul cultural, susținut de elevi și artiști locali invitați, a oferit o incursiune în tradițiile și valorile exprimate prin muzică și arte scenice.

Evenimentul s-a încheiat cu discuții libere între elevi și lideri ai comunităților minorităților naționale, abordând subiecte legate de identitate, diversitate și coexistență. Aceste întâlniri au oferit o perspectivă profundă asupra provocărilor și a bucuriilor care vin odată cu îmbrățișarea diversității culturale și lingvistice.

Mai multe informații despre proiect puteți afla vizitând site-ul https://cjexar.ro/

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite