Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Aradul, Capitala Marii Uniri, Aradul – Inima Marii Uniri

Asociația Cetatea Aradului – „Vasile Goldiș”, în parteneriat cu Consiliul Județean Arad, Inspectoratul Școlar Județean Arad și Liceul de Artă „Sabin Drăgoi” din Arad, organizează Simpozionul Aradul, Capitala Marii Uniri, Aradul – Inima Marii Uniri. ​

Aradul, Capitala Marii Uniri, Aradul – Inima Marii Uniri
Comentează 0

Evenimentul va avea loc în eleganta sală a Palatului Cultural, în data de 24 noiembrie și va debuta la ora 10.00 cu vizionarea expoziției de arte plastice aparținând elevilor Liceului de Artă „Sabin Drăgoi”, dar și a unei expoziții de documente și fotografii cu referire la perioada înfăptuirii Marii Uniri. Materiale expuse fac parte din patrimoniul Bibliotecii Județene „A. D. Xenopol” și Complexului Muzeal Arad. Vor fi susținute o serie de alocuțiuni ce vor face referire la evenimentele care au generat unirea cu Regatul României, rolul Aradului și arădenilor la înfăptuirea Marii Uniri și vor fi prezentate filme documentare avându-i în prim-plan pe corifeii Marii Uniri.

În cadrul festivității, organizatorii vor conferi premii de excelență unor personalități de marcă arădene, care au performat în diverse domenii precum cel artistic, cultural, științific, sportiv sau istoric. Pe parcursul nominalizărilor vor avea loc momente cultural-artistice.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite