Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Elevii de la Goldiș au câștigat locul I la competiția de robotică “FIRST Tech Challenge” din Cluj

Cercul de robotică "Wire Impulse" este format dintr-o echipă de elevi arădeni din cadrul Colegiului Național "Vasile Goldiș" Arad, pasionați de robotică și tehnologie care sunt puși pe fapte mari și au deja realizări remarcabile cu robotul construit de ei.

Elevii de la Goldiș au câștigat locul I la competiția de robotică “FIRST Tech Challenge” din Cluj
Comentează 0

Cercul de robotică "Wire Impulse"

"Suntem un grup de 15 elevi de clase diferite care ne întâlnim după orele de curs încercând în limita timpului disponibil, să ne atingem țintele fixate. O parte a echipei se ocupă de construcția robotului în sine, dar mai mulți sunt cei care se ocupă atât de imaginea echipei, cât și de imaginea robotului în concurs.”, a menționat Cocoș Octavian, membru al cercului de robotică "Wire Impulse".

Pentru că elevii nu sunt singuri, profesorii implicați în acest proiect au toată recunoștința și admirația tinerilor pentru susținerea și implicarea de care dau dovadă.

“Fiind elevi ne trebuie ajutor din partea unor adulți, de aceea suntem bucuroși să-i avem alături de noi pe doamna profesor Carla Bodea și pe doamna profesor Ioja Petronela. Le suntem recunoscători pentru că tot timpul au fost acolo pentru noi și ne-au susținut ideile indiferent dacă au fost bune sau nu. Suntem tot timpul cu zambetul pe buze datorită mentorului nostru tehnic Cristian Campean, care ne-a îndrumat mereu spre calea cea mai bună și mai corectă în a duce mai departe echipa. Datorită lui, distracția și voia bună în echipa noastră nu lipsește niciodată indiferent de situație!” a adaugat Octavian.

Robotul este contruit de la 0 de tinerii pasionați

“Despre robot putem spune că s-a făcut cunoscut ușor pentru că la toate concursurile a fost nelipsită galeria de suport prin care toată lumea îl striga pe numele "PAUL". Încercăm pe cât posibil și în limita regulamentului să construim robotul după bunul plac, însă dorim de asemenea să inspire originalitate. De aceea, preferăm să ne construim singuri roboții virtual, în programe pe computer, iar piesele create sunt mai apoi printate la imprimanta noastră 3D. Procesul este unul destul de simplu, programul din computer exportă fișierul cu piesa pe care o dorim în formă fizică, iar noi o introducem în programul imprimantei. Mai departe, imprimanta construieste piesa din plastic topit”, povestește Octavian Cocoș.

Au participat la patru mari competiții în acest sezon, câștigând locul I la “FIRST Tech Challenge” în Cluj

Pana acum, cercul de robotică "Wire Impulse" a participat la patru competiții în acest sezon din patru orașe diferite, concursul care a avut loc la Cluj fiind cel mai reușit pentru arădenii care s-au calificat tocmai pe locul I, concurând într-o competiție națională alături de alte 144 de echipe.“Competitia este organizată de fundația "Nație Prin Educație", careia îi mulțumim pentru tot ajutorul oferit de-a lungul timpului.”, au punctat tinerii.

În momentul de față, echipa se pregătește intens pentru regionala de la Timișoara, având perspective foarte bune pentru calificarea la naționalele care se vor desfășura în perioada 23-25 martie la București.

Galerie foto (14)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite