Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Arădeanul Sorin Blejnar, dus la DNA. Ar fi primit 10 milioane de lei mită pentru a favoriza o firmă

Fostul şef al ANAF Sorin Blejnar a fost dus la DNA, fiind acuzat de trafic de influenţă, după ce ar fi primit 10 milioane de lei mită pentru a interveni în favoarea unei firme.

Arădeanul Sorin Blejnar, dus la DNA. Ar fi primit 10 milioane de lei mită pentru a favoriza o firmă
Comentează 1

Potrivit unor surse judiciare citate de News.ro, Sorin Blejnar, care are deja o condamnare la închisoare în alt dosar, a fost adus la DNA Ploieşti într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă. Arădeanul este suspectat că a primit 10 milioane de lei mită pentru a interveni în favoarea unei firme.

La intrarea în sediul DNA, Sorin Blejnar a spus doar că nu ştie de ce a fost adus în faţa procurorilor.

În 9 iunie, Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat, în dosarul “Motorina”, pe fostul şef al ANAF Sorin Blejnar la cinci ani de închisoare cu executare, pe Radu Nemeş la nouă ani, pe soţia acestuia, Diana Nemeş, la şapte ani şi pe fostul şef al vămilor Viorel Comăniţă la cinci ani de închisoare. Decizia a fost contestată la instanţa supremă, care va lua o decizie definitivă, după judecarea în apel a cauzei.

Potrivit procurorilor, în perioada 2011 - 2012, Radu şi Diana Nemeş şi alte şapte persoane au constituit un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii de evaziune fiscală prin sustragerea de la plata obligaţiilor aferente unor tranzacţii cu aproximativ 90.000 de tone de motorină comercializate sub aparenţa unor produse petroliere inferioare. Grupul ar fi fost sprijinit de către Blejnar. 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite