Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Arad Open Air - la cea de a patra ediție; Festivalul văzut prin ochii tinerilor

Festivalul Arad Open Air ajunge, anul acesta, la cea de-a patra ediţie, o ediţie ce se anunţă mult mai spectaculoasă decât cele precedente. Evenimentul va avea loc în 28, 29 și 30 iunie, fiind așteptat cu sufletul la gură de iubitorii de muzică bună.

Arad Open Air - la cea de a patra ediție; Festivalul văzut prin ochii tinerilor
Comentează 3

În cadrul ediţiei AOA 2018 au participat, în cele trei zile de festival, în jur de 20.000 de persoane. Se preconizează că ediţia 2019 a festivalului va aduce la un loc mai multă lume dornică de distracţie și muzică de calitate. În momentul de faţă, stocul biletelor pentru opţiunile „Blind Ticket”, cât şi cele „Early Bird” s-au epuizat.

Artişti precum B.U.G. Mafia, Paul van Dyk, Markus Schulz, Mahmut Orhan, Burak Yeter şi Swanky Tunes şi-au anunţat prezenţa pe scena cunoscutului festival din vestul ţării, urmând să se anunţe şi alte nume sonore ale industriei muzicale cât mai curând.

Dar cum într-un festival nu este vorba doar despre artişti, ci şi despre oameni, am stat de vorbă cu persoane care au participat la festivalul AOA, cu voluntari, dar şi cu persoane care până acum nu au mai participat la vreo ediţie a acestui festival.

Lorena, 23 ani, studentă, participantă în cadrul ediţiei AOA 2018, Arad

Cum ai descrie experienţa AOA?

Experienţa AOA a fost una extraordinară. Este ceva inedit şi diferă cu totul de restul evenimentelor ce au avut loc până acum în Arad. Cu siguranţă am să particip şi la ediţiile următoare!

Care a fost scena preferată din cadrul AOA?

Main stage-ul. Acolo mi-am petrecut majoritatea timpului. Dar nu pot să zic că celelalte scene mi-au displăcut, fiecare scenă are ceva special, care te atrage într-un fel sau altul.

Care a fost cel mai fain moment?

Faptul că am avut ocazia să mă fotografiez alături de artişti pe care eu îi apreciez cu adevărat, artişti cum ar fi Mahmut Orhan sau Subcarpaţi. Festivalul în sine a fost o experienţă de neuitat, aşa că îi sfătuiesc pe toţi cei care nu şi-au achiziţionat până acum bilet la festival să o facă deoarece nu vor regreta!

Robert, 20 ani, împătimit al festivalurilor, participă pentru prima dată la AOA, Timișoara

Cum ai aflat despre Arad Open Air?

Despre AOA am auzit de pe net. Am văzut un video cu ediția din anul 2018. Nu am știut că avem astfel de festivaluri în partea asta de vest. Mi-am achiziționat biletul „Early Bird” și ce pot spune? Abia aștept cele trei zile electrizante de festival.

Ce părere ai despre artiștii anunțați deja care vor urca pe scena festivalului?

Sunt niște nume foarte interesante. Cei anunțați până acum sunt persoane cunoscute, de care sunt sigur că vor reuși să creeze o atmosferă de neuitat.

Ce așteptări ai de la acest festival?

Sincer? Nu am nicio așteptare. Din ce am văzut, și din câte am auzit de la prietenii care au participat și edițiile trecute, acest festival îndeplinește toate cerințele unui festival de succes. Ceea ce mi s-a părut într-adevăr special a fost fericirea și dinamismul participanților. Sunt convins că și în această ediție publicul o să fie la înălțime!

Anda, 17 ani, elevă, participantă în cadrul ediţiei AOA2018, Arad

Cum ţi s-a părut ediţia precedentă?

A fost una spectaculoasă. Atmosfera a fost de vis. Artiştii care au urcat pe scenă au ştiut să facă atmosferă şi să ţină publicul în priză. Organizarea a fost una foarte bună, totul pus la punct, fiecare persoană îşi cunoştea rolul.

Cine este artistul tău preferat din cadrul AOA 2019?

Mahmut Orhan. Mă bucur că am avut ocazia să îl văd anul trecut şi pot să o fac şi anul acesta.

Ţi-ai achiziţionat biletul pentru ediţia 2019?

Desigur. Am achiziţionat biletul „Blind Ticket” deoarece am fost convinsă că artiştii ce se vor anunţa sunt artişti de top şi se pare că am avut dreptate. De asemenea, sunt sigură că în cele trei zile de festival distracţia va fi la ea acasă. Atât eu cât şi prietenii mei aşteptăm cu sufletul la gură data de 28 iunie.

Vivien, 18 ani, voluntară, Arad  

Cum este să fii voluntară la AOA?

Este super! Te bucuri în acelaşi timp de voia bună pe care ţi-o transmit oamenii şi de asemenea ai satisfacţia că ai contribuit şi tu la fericirea acestora. Este o experienţă pe care aş repeta-o oricând cu drag.

Ce părere ai despre organizarea festivalului?

Din perspectiva unui voluntar, dar totodată şi din perspectiva unei persoane care a participat la festival, pot spune că sunt foarte mulţumită de organizarea festivalului. Sunt într-adevăr mici lucruri ce pot fi îmbunătăţite, dar sunt sigură că în ediţia AOA 2019 acele mici lucruri vor fi soluţionate.

Ce aşteptări ai de la acest festival?

Îmi doresc ca ediţia 2019 să fie una cu mai mult „boom” . De asemenea, aş vrea să văd mai mulţi artişti pe scena principală, numele anunţate până acum vor face cu siguranţă show. În rest ce pot spune? Sper ca şi în acest an publicul să fie la înălţime.

Cătălin, 20 ani, voluntar, Arad

Ce te-a făcut să te implici în acest proiect?

Motivul pentru care am hotărât să mă implic în acest proiect a fost faptul că acest festival este ceva inedit pentru oraşul Arad. Consider că fiecare iniţiativă de acest gen are nevoie de tot sprijinul deoarece astfel de evenimente aduc doar beneficii oraşului nostru şi reprezintă o bună oportunitate de promovare.

Cum este munca de voluntar?

Este puţin solicitantă, dar dacă o faci cu drag şi pasiune, garantez că nu o să simţi oboseala. Este inevitabil să nu te copleşească energia oamenilor din jurul tău.

Care a fost cea mai tare experienţă ca voluntar?

Festivalul în sine a fost cea mai tare experienţă. Dar, dacă este să vorbim despre una mai specială, a fost cea în care i-am dus pe cei de la Subcarpaţi şi Şuie Paparude la aeroport. Eu fiind un fan, mă bucur că am avut ocazia să schimbăm câteva vorbe despre ceea ce presupune viaţa de artist şi care este feedback-ul lor despre festival. Sper ca în acest an să am ocazia să îi conduc până la aeroport pe cei de la B.U.G. Mafia.

***

Asta este ceea ce spun tinerii cu care noi am discutat despre festivalul Arad Open Air. Dacă ai la rândul tău o părere sau sugestie, nu ezita să o laşi în secţiunea „Comentarii”.

C.F.

Galerie foto (5)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite