Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Arad Fall Run: sute de alergători, amatori şi profesionişti, şi-au dat întâlnire în Parcul Eminescu; vezi care au fost rezultatele la semimaraton şi cross (FOTO)

Aradul a fost astăzi, timp de câteva ore, pe harta atletismului românesc. Acest lucru i se datorează lui Glad Varga, care prin Arad Run, în Parteneriat cu Primăria Municipiului Arad, Asociaţia City Guide, Centrul Municipal de Cultură şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad, a organizat Arad Fall Run.

Arad Fall Run: sute de alergători, amatori şi profesionişti, şi-au dat întâlnire în Parcul Eminescu; vezi care au fost rezultatele la semimaraton şi cross (FOTO)
Comentează 0

Potrivit organizatorilor, Arad Fall Run este un eveniment care celebrează frumuseţea toamnei, menit să creeze amintiri de neuitat. Cu distanţe pentru alergători de toate nivelurile şi activităţi pentru întreaga familie, concursul a adus la start sute de participanţi, atât din Arad, din judeţele învecinate, cât şi din alte colţuri ale ţării, spre exemplu Clujul fiind unul dintre judeţele care şi-a făcut simţită prezenţa, alături de Timiş, Bihor şi bineînţeles Arad. De altfel, printre alergătorii localnici, nu am putut să nu remarcăm elevi şi profesori de la Colegiul Naţional „Preparandia-Dimitrie Ţichindeal”, Colegiul Naţional „Moise Nicoară” şi Liceul Naţional de Informatică, ca să amintim doar câteva dintre unităţile de învăţământ de top din municipiu pentru care dictonul latin „Mens sana in corpore sano” adică „O minte sănătoasă într-un corp sănătos”, pare să fie mai actual ca niciodată.

Mai trebuie spus că printre cei care au decis să-şi încerce forţele în această competiţie au fost şi cei doi deputaţi liberali arădeni, Glad Varga, deja un obişnuit al concursurilor de profil, fost practicant de judo, şi Sergiu Bîlcea, care în copilărie şi tinereţe a jucat fotbal la piticii şi junirii UTA-ei.

Dar care au fost probele de astăzi? Deşi organizatorii au fost „pe metereze” încă de la primele ore ale dimineţii, concursul propriu-zis a început la ora 9, cu proba de semimaraton, +21 de kilometri, individiual şi ştafetă. Jumătate de oră mai târziu s-a dat startul în proba de cross, 7,5 kilometri, individual şi echipă, pentru ca la ora 11 să înceapă Cursa populară, adică proba de 3 kilometri, iar la 11.30 s-a dat startul la Family Run, proba de 1 kilometru, dedicată întregii familii. De menţionat că în programul competiţiei şi-a făcut loc şi cursa de fotolii rulante desfăşurată tot pe 1 kilometru ca şi Family Run.

În încheiere mai trebuie spus că primii clasaţi la cross (7,5 km) şi cei de la proba de semimaraton (+21 km) au primit premii cuprinse între 100 şi 1.500 de lei, restul participanţilor primind câte un cadou din partea organizatorilor.

Intraţi AICI pentru a vedea rezultatele de la semimaraton şi cross.

Foto: Vasile Zărăndan

 

Galerie foto (524)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite