Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

“Apropo, aţi chemat pompierii” – majorat cu aplauze la scenă deschisă

“Apropo, aţi chemat pompierii” – majorat cu aplauze la scenă deschisă
Comentează 0

Sute de reprezentaţii în ţară şi străinătate, mii de spectatori, săli pline şi un actor de excepţie. Vorbim despre one – man show-ul “Apropo, aţi chemat pompierii” care a aniversat duminică, 4 februarie, 18 ani de când s-a jucat prima oară.

Inspirat de piesa „Telegrama” lui Aldo Nicolaj, în regia Lianei Didilescu, spectacolul interactiv – care a avut premiera în anul 2000 - a pus (încă o dată) în lumină aptitudinile extraordinare ale unuia dintre cei mai îndrăgiţi actori ai scenei arădene, Zoltan Lovas care a încântat, la fel ca de fiecare dată, publicul prezent în sala mare a Teatrului Clasic “Ioan Slavici” la aniversarea majoratului unuia dintre cele mai longevive şi îndrăgite spectacole arădene.

De la adolescenţi la oameni trecuţi de prima tinereţe, toţi au fost cuceriţi de Zoli care, după cum ne-a obişnuit de-a lungul timpului, a umplut sala mare a teatrului şi a animat publicul printr-o interpretare de excepţie a lui Attila Dusetti, un actor ramas făra loc de muncă în ultimele 13 luni, care aşteaptă să-i vină o telegramă. Timp de aproape o oră, spectatorii au (re) trăit alături de acesta emoţiile aşteptării, presărate cu amintiri din trecutul personajului, cântece, dansuri şi jocuri la care mai multe persoane din public, “provocate” de Zoli, au participat activ. 

 

Fiind un spectacol interactiv, “Apropo, aţi chemat pompierii” cere, după cum spuneam, implicarea publicului care trebuie să intre cu mult haz în situaţiile cumva absurde şi personajele savuroase propuse de Zoli. Dar, odată intraţi în joc, buna dispoziţie şi umorul iau locul emoţiilor, spectatorii devenind, pentru o clipă, actori.

De-a lungul anilor, spectacolul „Apropo, ati chemat pompierii?” s-a bucurat de succes şi în alte ţări, la diferite festivaluri. Spectacolul s-a jucat şi la Viena, în cadrul parteneriatului încheiat între Teatrul „Pygmalion” şi Teatrul Clasic „Ioan Slavici”, avut numeroase deplasări şi în ţară, la festivaluri şi în turnee şi a obţinut mai multe premii.

 

Corina Huțan

 

 


Scrie un comentariu

trimite