Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

ZILE LIBERE: Cât vor sta românii acasă de Crăciun şi Revelion

Minivacanţa de 1 decembrie constituie astfel o predeschidere a sezonului, dând tonul vacanţelor de sărbători şi de iarnă. În această săptămână, salariații au cinci zile libere, însă lucrurile se schimbă de sărbători, când numărul de libere se diminuează.

ZILE LIBERE: Cât vor sta românii acasă de Crăciun şi Revelion
Comentează 0

Guvernul a adoptat, miercuri în şedinţă, o Hotărâre prin care ziua de 2 decembrie va fi zi liberă pentru salariaţii din sectorul public. Bugetarii vor avea cinci zile libere consecutive, de pe 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, până duminică, 4 decembrie. Potrivit hotărârii Executivului, liberul din 2 decembrie va fi recuperat pe 17 decembrie, în ultima sâmbătă dinaintea Sărbătorilor. De Crăciun şi Revelion, românii vor avea însă doar câte o zi liberă.

Anul viitor, va fi liberă şi ziua de 24 ianuarie, legea în acest sens fiind publicată în Monitorul Oficial din 13 octombrie 2016. De asemenea, proiectul de lege prin care data de 1 iunie, Ziua Copilului a fost stabilită zi liberă nelucrătoare a fost adoptată de Parlament.

Codul muncii prevede că anumiţi salariaţi sunt nevoiţi să se prezinte la muncă inclusiv în zilele de sărbătoare legală. Aceştia trebuie să beneficieze, conform legii, de compensaţii.

ZILE LIBERE până la sfârşitul anului 2016:

– Sfântul Andrei (miercuri, 30 noiembrie)

– Ziua Naţională a României (joi, 1 decembrie)

- 2 decembrie (se recuperează) 

– Crăciunul sau Nașterea Domnului (duminică și luni, 25 și 26 decembrie)

Citeste mai mult pe romaniatv.net


Scrie un comentariu

trimite