Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Apple MacBook Pro de 13 inch lansat, are noul procesor M2

Apple MacBook Pro de 13 inch lansat, are noul procesor M2
Comentează 0

Apple tocmai a anunțat MacBook Pro de 13 inch, al doilea laptop după MacBook Air, alimentat de noul procesor M2. Spre deosebire de MacBook Air, MacBook Pro de 13 inch (33,02 centimetri) nu primește o reîmprospătare vizuală, dar beneficiază de toate beneficiile noului procesor Apple M2. Procesorul are un nou procesor cu 8 nuclee, un GPU cu 10 nuclee și până la 24GB de memorie unificată.

În ceea ce privește designul, această nouă versiune a Apple MacBook Pro de 13 inch rămâne în mare parte neschimbată în comparație cu predecesorul său. Există încă o bară tactilă în partea de sus a tastaturii, o caracteristică care a fost eliminată de la modelele de 14 și 16 inch, potrivit GizmoChina.

Spre deosebire de noul MacBook Air, Apple MacBook Pro de 13 inch nu vine cu suport pentru încărcătorul MagSafe. În schimb, există două porturi Thunderbolt/USB 4 atât pentru încărcare, cât și pentru periferice.

Noul laptop are un ecran Retina cu o gamă largă de culori P3 și tehnologie TrueTone cu luminozitate de până la 500 niți. În partea de sus a ecranului, există o cameră FaceTime HD de 720p, ceea ce o face camera web cu cea mai mică rezoluție din întreaga serie de produse Apple MacBook.

Sub capotă, laptopul este alimentat de procesorul Apple M2 care este construit pe a doua generație a procesului 5m. Se pretinde că oferă performanțe cu 18% mai rapide, un GPU cu 35% mai puternic și un Neural Engine cu 40% mai rapid. Cele două laptopuri Apple vor concura pe piață cu Samsung Galaxy Book 2 și Galaxy Book 2 Pro lansate în acest an.

Funcții pe Apple MacBook Pro de 13 inch. Apple spune că procesorul cu 8 nuclee și GPU cu 10 nuclee mai rapid, fac lucrul cu imagini RAW în Affinity Photo cu aproape 40% mai rapid decât generația anterioară și de până la 3,4 ori mai rapid pentru utilizatorii care fac upgrade de la un model fără procesor Apple.

De asemenea, MacBook Pro de 13 inch vine cu suport pentru codificarea și decodarea ProRes în motorul media al lui ‌M2‌, care permite utilizatorilor să redea până la 11 fluxuri de 4K și până la două fluxuri de videoclipuri 8K ProRes. De asemenea, utilizatorii și își pot converti proiectele video în ProRes de aproape 3 ori mai repede decât înainte. În ceea ce privește durata de viață a bateriei, noul laptop oferă până la 20 de ore de redare video cu o singură încărcare.

Noul Apple MacBook Pro de 13 inch are un preț de pornire de 1.299 USD și va fi disponibil pentru achiziție începând de luna viitoare. Compania Apple nu a dezvăluit încă data exactă și piețele pe care va fi disponibil.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide