Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Aplicația eDAC, operațională începând de ieri

În contextul aderării României la spațiul Schengen, începând cu data de 31 martie, este operaționalizat un nou sistem de verificare a documentelor de identitate.

Aplicația eDAC, operațională începând de ieri
Comentează 0

Este vorba despre aplicația eDAC, care va fi folosită de structurile Ministerului Afacerilor Interne (poliție, jandarmerie, poliția de frontieră, imigrări) pentru stabilirea identității persoanei și verificarea eventualelor mențiuni, cu privire la aceasta.

Noua aplicație va fi folosită de pe telefoane mobile și tablete, atât în activitățile curente, cât și în punctele de acces din instituții și la ghișeele destinate publicului.

Aplicația va scana documentul prezentat de persoana verificată (carte de identitate, pașaport), va compara datele prezentate cu cele existente în bazele de date și va afișa imediat informații în cazul în care vorbim de o persoană urmărită sau care are vreo interdicție. 
Totodată, în aplicație va fi afișată fotografia persoanei, pentru a realiza o comparație cu persoana verificată.

Aplicația este mai rapidă și mai eficientă, scurtând timpul de verificare a persoanelor.

În cazul în care sunt constatate anumite probleme, persoana în cauză va fi condusă la sediul unității de poliție pentru verificări suplimentare.

Prin această aplicație se vor putea verifica și autovehicule și anumite bunuri.

În cazul lipsei vreunui document de identificare, informațiile se pot introduce și manual, rezultatul fiind afișat cu aceeași rapiditate.


Scrie un comentariu

trimite