Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Aniversarea a 15 ani SMURD Arad - Descoperiți Caravana SMURD "Fii Pregătit" și Centrul Mobil pentru răspuns în situații de urgență

Aniversarea a 15 ani SMURD Arad - Descoperiți Caravana SMURD
Comentează 0

Cu ocazia împlinirii a 15 ani de la înființarea SMURD Arad, pompierii militari arădeni vă invită să participați la un eveniment deosebit. În perioada 08.06 - 09.06.2023, în intervalul orar 08:30 - 15:30, în parcarea Kaufland - Banu Mărăcine din municipiul Arad, veți avea oportunitatea de a explora Caravana SMURD "Fii pregătit" și Centrul Mobil pentru răspuns în situații de urgență, două centre esențiale în pregătirea și intervenția în situații de urgență, precum și de a admira elicopterul SMURD.
 
Specialiștii Centrului de Formare și Pregătire în Descarcerare și Asistență Medicală de Urgență împreună cu voluntarii ISU Arad, vă vor ghida în procesul de învățare și exersare a tehnicilor de acordare a primului ajutor în diferite momente de criză. Cu ajutorul manechinelor de resuscitare, veți putea pune în practică cunoștințele dobândite și vă veți dezvolta abilitățile necesare în situații critice.
 
Centrul Mobil este dotat cu tehnologii avansate ce permit simularea diverselor situații de urgență, concentrându-se în mod special asupra incendiilor din locuințe, dar și abordând scenarii legate de condiții meteorologice extreme și simulări realiste ale unor cutremure. Această experiență interactivă vă va ajuta să înțelegeți mai bine potențialele pericole, consecințele acestora și, în special, măsurile de prevenire și regulile de intervenție în situații limită.
 
De asemenea, pentru a afla mai multe despre misiunile aeromedicale și echipamentele impresionante ale elicopterului SMURD, va așteptăm vineri, 09.06.2023, între orele 12:30 - 13:30, în parcarea Kaufland - Banu Mărăcine, unde elicopterul SMURD al Punctului de Operare Aeromedicală Arad vă va fi prezentat și veți putea obține informații suplimentare și răspunsuri la întrebările dumneavoastră.
Menționăm că disponibilitatea elicopterul depinde de misiunile specifice aflate în dinamică.
 
Împreună, vom învăța cum să ne pregătim și să acționăm în situații de urgență pentru a salva vieți.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite