Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Angela Merkel părăseşte funcţia de cancelar al Germaniei; de astăzi noul cancelar federal este Olaf Scholz

Un lung capitol al istoriei contemporane a Germaniei și a Europei s-a încheiat miercuri. Ziua de 8 decembrie 2021 va intra în istoria Germaniei și a Europei drept momentul în care s-a încheiat epoca Angela Merkel după ce Parlamentul german (Bundestag) l-a ales pe social-democratul Olaf Scholz în funcția de cancelar federal al țării, punând capăt unei perioade de 16 ani în care creștin-democrații au condus cancelaria de la Berlin și marcând revenirea socialiștilor în fruntea țării, scrie caleaeuropeana.ro

Angela Merkel părăseşte funcţia de cancelar al Germaniei; de astăzi noul cancelar federal este Olaf Scholz
Comentează 0

Noul parlament german l-a ales pe Olaf Scholz în funcția de cancelar, membrii parlamentului votând cu 395 din 707 voturi exprimate pentru ca Scholz să devină noul șef al guvernului german.

Cu toate acestea, nu toți membrii așa-numitei “coaliții semaforizate” au votat în favoarea lui, notează Deutsche Welle. Dacă ar fi făcut acest lucru, Scholz ar fi primit 416 voturi.

El urmează să depună jurământul, împreună cu un nou cabinet, apoi se va întoarce în Parlament și va merge la cancelaria federală pentru transferul formal de putere și o ultimă conferință de presă.

Intraţi AICI pentru detalii.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite