Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Partidul Angelei Merkel s-a prăbușit în sondajele de opinie din Germania

Uniunea Creștin Democrată (CDU), partidul cancelarului Angela Merkel, a căzut la cel mai slab scor din ultimii 12 ani, potrivit unui sondaj de opinie dat publicității duminică, dar se află în continuare pe primul loc în preferințele alegătorilor.

Partidul Angelei Merkel s-a prăbușit în sondajele de opinie din Germania
Comentează 0

CDU și aliatul ideologic din Bavaria, CSU - Uniunea Creștin Socială - au scăzut la 29%, potrivit unui sondaj de opinie Emnid, dat publicității duminică de Bild am Sonntag, notează Reuters.

Scorul, în scădere cu un punct procentual de la ultimul sondaj, și cu 4% de la alegerile din septembrie, reprezintă un semnal de alarmă pentru gruparea conservatoare, și în special pentru CSU.

Partidul bavarez se află în fața unui scrutin regional important în octombrie, când ar putea pierde majoritatea absolută, pe fondul ascensiunii extremei-drepte.

Sondajul de duminică mai arată că social-democrații (SPD), care se află în coaliția de guvernare, alături de conservatori, au scăzut la rândul lor la 18%, cu un punct procentual mai puțin comparativ cu ultimul sondaj.

Alternativa pentru Germania (AfD - extrema dreaptă) a rămas staționară la 15%.

Un scor bun l-au obținut însă Verzii, care au crescut la 14%, cu două puncte procentuale comparativ cu ultimul sondaj.

Guvernul Merkel a fost la un pas de a se prăbuși în urmă cu câteva săptămâni, pe fondul disensiunilor CDU-CSU pe tema migrației.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite