Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Suspect de ruptură de coloană: la Drauţ angajările se fac doar dacă ai un accident de muncă


Un bărbat de 42 de ani din localitatea Drauţ a suferit, săptămâna trecută, un accident de muncă. Întâmplarea nu poate fi numită accident de muncă în adevăratul sens al cuvântului, deoarece bărbatul ar lucra la negru pentru o firmă de exploatare forestieră. 

Suspect de ruptură de coloană: la Drauţ angajările se fac doar dacă ai un accident de muncă
Comentează 1

Totul s-a întâmplat într-o zi de luni, când J.D. în vârstă de 42 de ani era ,,la serviciu”. Acesta s-a căţărat pe un arbore înalt de pe care a căzut. Victima a acuzat dureri puternice de coloană, moment în care a fost transporat la Spitalul Ineu. Acolo, acuzând în continuare dureri de coloană, a fost solicitată intervenţia unui elicopter SMURD pentru a-l transporta la Spitalul Judeţean din Arad unde a şi ajuns fiind suspect de ruptură de coloană. La auzul acestor veşti, patronul firmei de exploatări forestiere din Drauţ pentru care lucra a luat legătura cu familia lui J.D. transmiţându-le membrilor că în cazul în care sunt întrebaţi de către autorităţi ce s-a întâmplat să spună că acesta a căzut când era la cules de lemne pentru uz personal. 

Ce spun cei de la Inspectoratul Teritorial de Muncă

Am luat legătura cu reprezentanţii ITM Arad, respectiv cu inspectorul şef Ecaterina Isac, care ne-a transmis că nu a fost făcută nici o sesizare, dar că după telefonul nostru , inspectorii de muncă se vor autosesiza şi vor porni o anchetă. Din informațiile noastre, următoarea zi de la autosesizare, inspectorii ITM au mers la faţa locului pentru a verifica firma de la Drauţ. În prezent ancheta este încă în desfăşurare.

Cu contractul de angajare pe patul spitalului

Pentru a putea scăpa de acuzații şi de un eventual dosar penal, patronul firmei i-a dat lui J.D. un contract de angajare pe care să îl semneze direct de pe patul spitalului. Acest lucru s-a întâmplat la o zi după ce inspectorii ITM au făcut verificări la firmă.

Gura lumii

Surse ne-au povestit tot de un caz asemănător petrecut în această firmă de exploatări forestiere. În urmă cu 7-8 ani la Căsoaia, patronul s-ar fi înţeles cu un bărbat să îi vândă lemne cu condiţia ca acesta să şi le ia singur, iar la final doar să îi plătească. Lucru total ilegal, deoarece asta era responsabilitatea firmei. Bărbatul fără experienţă şi echipament adecvat, a fost strivit de un arbore şi a decedat pe loc. Acel eveniment a fost muşamalizat, vina aruncându-se pe decedat despre care s-a zis că a fost la furat de lemne.

Starea bărbatului

Din fericire, medicii de la Spitalul Judeţean Arad au stabilit că acesta nu are coloana ruptă. J.D. are doar o ruptură de gambă şi politraumatisme.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite