Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Amenzi de aproape un milion de lei date, anul trecut, de Serviciul Disciplină în Construcții şi Afisaj Stradal din cadrul Poliţiei Locale

În ultimul an, Serviciul Disciplină în Construcții şi Afisaj Stradal din cadrul P Poliţiei Locale a efectuat peste 2.800 de controale, în urma unor autosesizări sau sesizări din partea persoanelor fizice si juridice.

Amenzi de aproape un milion de lei date, anul trecut, de Serviciul Disciplină în Construcții şi Afisaj Stradal din cadrul Poliţiei Locale
Comentează 0

„Majoritatea sesizărilor se referă la efectuarea de lucrări de construcție/demolare neautorizate sau nerespectarea prevederilor autorizațiilor eliberate de primărie. În 347 de situații, sesizările și verificările efectuate s-au confirmat, fiind aplicate amenzi contravenționale și stabilite termene de intrare în legalitate, conform Legii 50/1991.

Pe poziția secundă în ierarhia actelor de indisciplină în construcții și afișaj se înscriu contravențiile privind amplasarea și autorizarea mijloacelor de publicitate, ce au condus la întocmirea a 99 de procese verbale, în conformitate cu Legea 185/2013.

Pe cea de-a treia poziție, din punct de vedere al frecvenței înregistrate a contravențiilor, se înscriu cele 65 de intervenții pe carosabil, trotuare sau spații verzi survenite sub forma săpăturilor neautorizate (HCLM Arad nr.136/2020). Această modalitate de prejudiciere a interesului public este, probabil, chiar mai frecventă, însă adesea, intervențiile neautorizate nu sunt sesizate în timp util de cetățeni sau autorități, motiv pentru care, autorii, persoane fizice sau juridice, scapă nepedepsiți”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Locale.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, Serviciul Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal și-a făcut simțită prezența şi în ceea ce priveşte respectarea de către asociațiile de proprietari a obligațiilor de întreținere a părților comune din clădiri. Astfel, s-a făcut identificarea situațiilor ce necesită intervenție şi s-a realizat comunicarea instituțională cu asociațiile de proprietari. Astfel, anul trecut doar opt procese verbale au fost întocmite pentru neregulile depistate la asociaţii.

În încheiere mai trebuie spus că suma totală a amenzilor aplicate de Serviciul Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal, se ridică la aproape un milion de lei.

 


Scrie un comentariu

trimite